Luang Prabang

Waar de Mekong en de Nam Khan-rivier samenkomen ligt de spirituele hoofdstad van Laos. Zowel de stad als de omliggende regio hebben buitengewoon veel te bieden.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Luang Prabang

HET SPIRITUELE RITME VAN EEN STAD

Het ochtendgloren in Luang Prabang. Honderden boeddhistische monniken in saffraankleurige gewaden lopend zwijgend in rijen door de straten. Volgens een eeuwenoude traditie – de Tak Bat – begeven zij zich naar de plaatsen waar zij van de lokale bevolking aalmoezen ontvangen. In stilte, nederig en vol wederzijds respect. Vervolgens trekken de monniken zich terug in één van de tientallen tempels. Een nieuwe dag is begonnen in Luang Prabang.

GEMOEDELIJKE SFEER

Hoewel Luang Prabang de laatste decennia enorm is gegroeid, is de sfeer opmerkelijk gemoedelijk gebleven. Het historische hart van de stad is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Al wandelend komt u langs tempels met gouden puntdaken, traditionele Laotiaanse huizen en Ham Kham, het voormalige koninklijke paleis. Her en der herkent u een vleugje Frankrijk, de sporen van het Frans-koloniale verleden. Een pittige klim naar de top van de Phou Si-heuvel wordt beloond met een panorama over de stad en de omgeving.

RONDOM LUANG PRABANG

Luang Prabang is een heerlijke uitvalsbasis voor trekkings, fietstochten en boottochten. De Pak Ou-grotten zijn per boot bereikbaar, en in dorpen nabij de stad kunt u ambachtelijke werkplaatsen bezoeken. Iets verder weg liggen de schitterende, turquoise Kuang Si-watervallen. Breng hier tevens een bezoek aan het opvangcentrum voor Aziatische beren, en een prachtige vlindertuin.

Rondreizen door Laos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Luang Prabang

Amantaka Resort

Koloniale elegantie omgeven door prachtige tuinen, met een gunstige centrale ligging

Satri House

Villa's in Frans koloniale stijl aan de groene rand van Luang Prabang

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top