Zwitserland

Ruige landschappen, moderne steden

Zwitserland

Ruige landschappen, moderne steden

Zwitserland reizen

Innovatief en traditioneel

Terwijl u door Zwitserland reist ervaart u de veelzijdigheid van dit prachtige Alpenland. Hoge bergen, uitgestrekte meren en ongerepte natuur zijn nooit ver weg. Tijdens een wandeling door de bergen spot u tal van dieren. Zowel hoog in de lucht, als laag bij de grond komen dieren voor die je met een scherp oog en een beetje geluk kunt waarnemen. Wolven, gemzen, steenbokken en adelaars vinden hun habitat in Zwitserland. Moeilijker te vinden zijn beren en lynxen, maar gaat u op pad met een gids, dan vergroot u de kans ook deze dieren waar te nemen.

Bergen, kloven en meren

Dankzij de unieke geografische ligging, midden in het hart van Europa, heeft Zwitserland buitengewoon veel bijzondere landschappelijke aspecten. Bergen zijn alom verspreid met als bekendste de Matterhorn en Jungfraujoch. Maar ontdek ook het karstlandschap Silberen, de aardpiramides van Euseigne, en Tectonic Arena Sardona. Of volgt u een wandelpad in de Viamala-kloof en Aareschlucht? Ook water is in overvloed aanwezig in grote meren, watervallen en als bron van oorsprong van vele rivieren.

Steden

De perfecte tegenhanger voor de overweldigende natuur zijn de Zwitserse steden. Exquise fijnproeversrestaurants en voortreffelijke vijfsterrenhotels gaan hand in hand met opvallende architectuur en avant-gardistische galerijen. Kiest u voor het chique Genève gelegen aan het grootse meer van Europa, de gedurfde architectuur van Basel, de middeleeuwse oude stad en moderne kunst in Bern of het hippe Zürich met zijn bars aan de rivieroever.

Kijk verder dan de chocolade, koekoeksklokken en het jodelen - het hedendaagse Zwitserland, het land van vier talen, gaat helemaal over unieke reizen, Alpen-ervaringen en stedelijke cultuur. ‘Where the world can’t find you…’

Wij hebben Zwitserland recentelijk toegevoegd aan onze bestemmingen. Houd onze website in de gaten; meer inspirationele content volgt spoedig. Wilt u al meer weten over deze Untamed parel, neem dan contact op met onze reisspecialisten.

Rondreizen Zwitserland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Zwitserland

Top accommodaties in Zwitserland

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen

Reismogelijkheden voor Zwitserland