Kirgistan

Gastvrijheid in de Tien Shan

Kirgistan

Gastvrijheid in de Tien Shan

Kirgistan reizen

Gastvrijheid in de Tien Shan

Onbekend Kirgistan (Kirgizië) is vrijwel geheel bedekt met de bergen van de Tien Shan, één van de hoogste bergketens ter wereld en het terrein van yaks, steenbokken, sneeuwluipaarden en Marco Poloschapen. Deze 'hemelse bergen' worden afgewisseld met prachtige meren zoals het groenblauwe Issyk Kul-meer en het hooggelegen turquoise Son Kul meer. Reis over de bergpassen, duizelingwekkende haarspeldbochten met continue schitterende uitzichten over tientallen sneeuwtoppen en eindeloos groene glooiende grasvlakten. Doorkruis de uitgestrekte walnootbossen, die onderdak bieden aan beren, wolven en lynxen. Maak de mooiste dagwandelingen in groene valleien van Karakol Nationaal Park en tussen de rode rotsen van Jeti-Ögüz.

Bishkek en Karakol

Bezoek Bishkek, de hoofdstad van Kirgistan, een levendige, snel moderniserende stad met vele restaurants, cafés, musea en parken. Ontdek het rustige provinciestadje Karakol met de Russische Orthodoxe kathedraal, vele bazaars en de populaire zondagsmarkt, waar de gehele regio op afkomt.

Overnachten in een traditionele yurt

Ontmoet de nomaden die in de zomer hun traditionele vilten yurts opzetten en hun kuddes schapen, yaks, paarden en een enkele kameel in de frisgroene heuvels hoeden. U zult er zeker lokaal gemaakte koumis aangeboden krijgen, de licht alcoholische paardenmelk en de nationale drank van Kirgistan. Overnacht zelf ook in een traditionele yurt in bijvoorbeeld karavanserai Tash Rabat, gelegen in een schitterende vallei of bij het prachtige Son Kul meer en maak de mooiste wandelingen tussen de indrukwekkende landschappen.

Rondreizen Kirgistan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Kirgistan

Beleef Kirgistan met Untamed

Tash Rabat

Tiende-eeuwse karavansarai

Meer informatie

Son-Kolmeer

Turquoise bergmeer tussen groene heuvels

Meer informatie

Karakol

De stad van Prezwalsky

Meer informatie

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen