Oman

Betoverend eigen

Oman

Betoverend eigen

Oman reizen

Koffie met verse dadels in Oman

Zoals parfum voor dames, is wierook voor Oman. Het land, gehuld in een wolk van wierook, is als een sterk geparfumeerde dame. Je ruikt de geur nog voor je haar ziet: het land met de kleine zandkleurige dorpjes, verscholen tussen de dadelplantages. Het land met helderblauwe wadi’s, die de droge omgeving weer tot leven wekken. De diepe valleien met verlaten forten en een eenzame berggeit. De pieken van het Al Hajar gebergte, die in de wolken verdwijnen. De duizenden zeeschildpadden die hier aan land gaan om op het strand hun eieren te leggen. En meer landinwaarts, nog meer zand. Eindeloze duinen van de woestijn vormen hier een perfect parcours voor de kamelenraces, de nationale sport.Omringd door de snel moderniserende golfstaten, blijft het sultanaat Oman gewoon zichzelf. En dus blijven witte stranden smetteloos wit, net als de kleding van de Omani’s. Ook worden de boodschappen nog gewoon gedaan in de souk, waar oude dolken naast de dadels liggen uitgestald. Als na enig onderhandelen de koop is gesloten, is het tijd voor Arabische koffie met verse dadels.

Rondreizen Oman

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Oman

Beleef Oman met Untamed

Forten en nederzettingen

De bergen achter de oude hoofdstad Nizwa lijken ondoordringbaar. Toch is zelfs in deze stad in de 17e eeuw een fort gebouwd. De ronde toren is al van verre te zien en straalt nog altijd gezag uit.

Meer informatie

Birkat al Mauz

Gehavend en vervallen, maar daardoor niet minder mooi. Ruïnes in kleine dorpen verdienen tijdens uw reis minstens zoveel aandacht als de blinkende bouwwerken in de grote steden.

Meer informatie

Muscat

Het Perzische tapijt kriebelt zacht onder de voeten van bezoekers. De Grote Moskee staat in schril contrast met het grote winkelcentrum even verderop. Hier geen zacht tapijt, maar glad gepoetste tegels, die bezoekers tegemoet glimmen.

Meer informatie

Strand

Eindeloze witte stranden, af en toe onderbroken door vissersdorpen

Meer informatie

Authentieke cultuur

De geur van wierrook kringelt door de smalle steegjes van de souk. Al honderden jaren heeft deze geur het land in zijn greep. En samen met de geur dringt ook de traditie door tot ieder hoekje van het land.

Meer informatie

Woestijn

Het huis van de bedoeïenen. Diep in de woestijn blijven tradities bestaan. Gasten worden ontvangen met een kopje kamelenmelk.

Meer informatie

Schildpadden

Midden in de nacht, ver buiten de stad, aardedonker. Toch is dit het beste moment om ze te zien: de groene zeeschildpadden.

Meer informatie

Marktstad Nizwa

Bil aan bil paraderen de koeien over het plein in het centrum van Nizwa. De wekelijkse markt is een fotogeniek spektakel. Maar ook de forten rondom het stadje leveren prachtige plaatjes op.

Meer informatie

Salalah en Dhofar

Wadi's, kleine oases in zeeën van zand. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden. Ook de tocht er naartoe is soms een uitdaging. Maar eenmaal in het zuiden van Oman, is het groen niet te missen. Hier bevindt u zich in één grote groene oase.

Meer informatie

Al Hajar gebergte

In de bergen van Al Hajar is meer dan enkel steen. De randen van dit ruige gebergte zijn zacht: hier ligt het stadje Nakhl, gebouwd rondom een warmwaterbron. Omringd door wuivende dadelpalmen.

Meer informatie

Top accommodaties in Oman

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen