Oman

Betoverend eigen

Oman REIZEN

Koffie met verse dadels in Oman

Zoals parfum voor dames, is wierook voor Oman. Het land, gehuld in een wolk van wierook, is als een sterk geparfumeerde dame. Je ruikt de geur nog voor je haar ziet: het land met de kleine zandkleurige dorpjes, verscholen tussen de dadelplantages. Het land met helderblauwe wadi’s, die de droge omgeving weer tot leven wekken. De diepe valleien met verlaten forten en een eenzame berggeit. De pieken van het Al Hajar gebergte, die in de wolken verdwijnen. De duizenden zeeschildpadden die hier aan land gaan om op het strand hun eieren te leggen. En meer landinwaarts, nog meer zand. Eindeloze duinen van de woestijn vormen hier een perfect parcours voor de kamelenraces, de nationale sport.

Omringd door de snel moderniserende golfstaten, blijft het sultanaat Oman gewoon zichzelf. En dus blijven witte stranden smetteloos wit, net als de kleding van de Omani’s. Ook worden de boodschappen nog gewoon gedaan in de souk, waar oude dolken naast de dadels liggen uitgestald. Als na enig onderhandelen de koop is gesloten, is het tijd voor Arabische koffie met verse dadels.

RONDREIZEN DOOR Oman

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Oman

BELEEF Oman MET UNTAMED

Forten en nederzettingen

De bergen achter de oude hoofdstad Nizwa lijken ondoordringbaar. Toch is zelfs in deze stad in de 17e eeuw een fort gebouwd. De ronde toren is al van verre te zien en straalt nog altijd gezag uit.

Birkat al Mauz

Gehavend en vervallen, maar daardoor niet minder mooi. Ruïnes in kleine dorpen verdienen tijdens uw reis minstens zoveel aandacht als de blinkende bouwwerken in de grote steden.

Muscat

Het Perzische tapijt kriebelt zacht onder de voeten van bezoekers. De Grote Moskee staat in schril contrast met het grote winkelcentrum even verderop. Hier geen zacht tapijt, maar glad gepoetste tegels, die bezoekers tegemoet glimmen.

Strand

Eindeloze witte stranden, af en toe onderbroken door vissersdorpen

Authentieke cultuur

De geur van wierrook kringelt door de smalle steegjes van de souk. Al honderden jaren heeft deze geur het land in zijn greep. En samen met de geur dringt ook de traditie door tot ieder hoekje van het land.

Woestijn

Het huis van de bedoeïenen. Diep in de woestijn blijven tradities bestaan. Gasten worden ontvangen met een kopje kamelenmelk.

Schildpadden

Midden in de nacht, ver buiten de stad, aardedonker. Toch is dit het beste moment om ze te zien: de groene zeeschildpadden.

Marktstad Nizwa

Bil aan bil paraderen de koeien over het plein in het centrum van Nizwa. De wekelijkse markt is een fotogeniek spektakel. Maar ook de forten rondom het stadje leveren prachtige plaatjes op.

Salalah en Dhofar

Wadi's, kleine oases in zeeën van zand. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden. Ook de tocht er naartoe is soms een uitdaging. Maar eenmaal in het zuiden van Oman, is het groen niet te missen. Hier bevindt u zich in één grote groene oase.

Al Hajar gebergte

In de bergen van Al Hajar is meer dan enkel steen. De randen van dit ruige gebergte zijn zacht: hier ligt het stadje Nakhl, gebouwd rondom een warmwaterbron. Omringd door wuivende dadelpalmen.

Top accommodaties in Oman

HudHud Bedoeïenenkamp

Slapen onder een deken van sterren

Alila Jabal Akhdar

Ruim en minimalistisch

UNTAMED TRAVELLING

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

RONDREIZEN DOOR Oman

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top