Canada

Land van uitersten, en alles ertussenin

Canada

Land van uitersten, en alles ertussenin

Canada reizen

Land van uitersten, en alles ertussenin

Canada heeft de langste kustlijn en landsgrens ter wereld, er zijn maar liefst zes tijdzones en zeven klimaatzones. Er worden temperaturen gemeten van -50ºC, maar het kwik kan eveneens stijgen tot boven de 40ºC. Het op één na grootste land ter wereld kent veel records en extremen, maar Canada gaat vooral over alle nuances daar tussenin. Ergens in dat uitgebreide palet heerst het klimaat dat precies bij u past, in een landschap waarvan uw hart sneller gaat slaan. Canada heeft het allemaal!De grote metropolen zijn cultureel, snel, groen, hip en chic. U vindt historische charme en moderne trends naast elkaar, in levendige of juist buitengewoon relaxte steden. Dankzij een goed ontwikkelde infrastructuur kunt u op allerlei manieren prettig rondreizen, ook per trein, cruiseschip, watervliegtuig of helikopter. Op elke bestemming heeft u de keuze uit diverse sportieve of juist ontspannende activiteiten. Canada is een land bij uitstek voor lange trekkings of tochten per kajak, met als essentie een diepe passie voor de rauwe en ongerepte natuur.De natuurlijke landschappen zijn adembenemend, bijzonder gevarieerd en enorm uitgestrekt. Zo is Wood Buffalo National Park alleen al groter dan Nederland! De Rockies, Banff en Jasper National Park, de bergen van British Columbia en haar eilanden vol culturele overblijfselen van de Haida-Indianen, de gletsjers van Yukon, de permafrost van het subarctische gebied, de herfstkleuren rond de Great Lakes, en meer dan een miljoen meren. De variatie aan wildleven is al even indrukwekkend: ijsberen en grizzly’s, rendieren en wolven, walvissen en narwals… de lijst is eindeloos. Daarnaast kunt u in de wintermaanden met een beetje geluk het dansende licht van de Aurora Borealis aanschouwen.  

Rondreizen Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Canada

Beleef Canada met Untamed

Toronto en the Great Lakes

In de meest zuidelijke punt van Canada ligt de bruisende stad Toronto. Het is de poort naar de Great Lakes en naar de beroemde Niagara-watervallen.

Meer informatie

Vancouver Island

Een enorm gevarieerde natuur, cultuur, milde tot zelfs hoge temperaturen, en een veelheid aan buitenactiviteiten vindt u op Vancouver Island. Alles binnen handbereik, ideaal!

Meer informatie

Algonquin Provincial Park

Magisch is een kanotocht over de meren van Algonquin, als de stilte neerdaalt en alle zintuigen op scherp staan. Dan ontstaat die intieme dialoog met de omgeving, zonder woorden.

Meer informatie

Lancaster Sound

De zeestraat is landschappelijk groots en panoramisch, maar Lancaster Sound kent tevens een uitzonderlijk rijke biodiversiteit. Nergens in het Arctische gebied leven zoveel diersoorten bij elkaar als hier.

Meer informatie

Pacific Rim National Park

Eén van de mooiste nationale parken op Vancouver Island bestaat uit drie afzonderlijke delen aan de kust. Het is een bijzondere ontmoeting van oceaan en regenwoud.

Meer informatie

Ellesmere-eiland

Op het meest noordelijke eiland van Canada gaat de zon ‘s zomers wekenlang niet onder. Het klimaat is guur, maar de imposante omgeving herbergt verrassend veel leven.

Meer informatie

Gold rush trail

Treed in de voetsporen van de pioniers van British Columbia, de goudzoekers die langs rivieren trokken op zoek naar het blinkende goud.

Meer informatie

De kustlijn van Nova Scotia

Het schiereiland Nova Scotia is een maritieme bestemming bij uitstek. Een visueel spektakel met vele gezichten, de oceaan verveelt nooit.

Meer informatie

Baffin Island

Het grootste eiland van Nunavut is het meest dichtbevolkt, wat een uiterst betrekkelijk gegeven is. Maak kennis met de moderne Inuit, hun oude tradities, en hun bijzondere levenswijze.

Meer informatie

Rocky Mountains

Het uitgestrekte hooggebergte is een aaneenschakeling van wijd uitgeslepen valleien, spitse bergpieken, gletsjers, turquoise en inktblauwe meren. Schilderachtig mooie panorama’s over de volle lengte!

Meer informatie

De Canadese Arctische Eilanden

Door dit barre landschap voert één van de meest noordelijke zeeroutes ter wereld. Alleen in de korte zomer is dit ongerepte, lege landschap bereikbaar over water.

Meer informatie

Whistler

Hoge bergen en diepe dalen. Whistler is een walhalla voor de wintersporter, en in de zomer een heerlijk oord voor liefhebbers van bloeiende alpenweiden met hier en daar nog sneeuw.

Meer informatie

Yukon

Waar magische natuur, kleurrijke geschiedenis en cultuur elkaar ontmoeten

Meer informatie

Top accommodaties in Canada

Onze klantervaringen

Van onze blog

Reismogelijkheden voor Canada