Canada

Land van uitersten, en alles ertussenin

Canada REIZEN

Land van uitersten, en alles ertussenin

Canada heeft de langste kustlijn en landsgrens ter wereld, er zijn maar liefst zes tijdzones en zeven klimaatzones. Er worden temperaturen gemeten van -50ºC, maar het kwik kan eveneens stijgen tot boven de 40ºC. Het op één na grootste land ter wereld kent veel records en extremen, maar Canada gaat vooral over alle nuances daar tussenin. Ergens in dat uitgebreide palet heerst het klimaat dat precies bij u past, in een landschap waarvan uw hart sneller gaat slaan. Canada heeft het allemaal!

De grote metropolen zijn cultureel, snel, groen, hip en chic. U vindt historische charme en moderne trends naast elkaar, in levendige of juist buitengewoon relaxte steden. Dankzij een goed ontwikkelde infrastructuur kunt u op allerlei manieren prettig rondreizen, ook per trein, cruiseschip, watervliegtuig of helikopter. Op elke bestemming heeft u de keuze uit diverse sportieve of juist ontspannende activiteiten. Canada is een land bij uitstek voor lange trekkings of tochten per kajak, met als essentie een diepe passie voor de rauwe en ongerepte natuur.

De natuurlijke landschappen zijn adembenemend, bijzonder gevarieerd en enorm uitgestrekt. Zo is Wood Buffalo National Park alleen al groter dan Nederland! De Rockies, Banff en Jasper National Park, de bergen van British Columbia en haar eilanden vol culturele overblijfselen van de Haida-Indianen, de gletsjers van Yukon, de permafrost van het subarctische gebied, de herfstkleuren rond de Great Lakes, en meer dan een miljoen meren. De variatie aan wildleven is al even indrukwekkend: ijsberen en grizzly’s, rendieren en wolven, walvissen en narwals… de lijst is eindeloos. Daarnaast kunt u in de wintermaanden met een beetje geluk het dansende licht van de Aurora Borealis aanschouwen.  

RONDREIZEN DOOR Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Canada

BELEEF Canada MET UNTAMED

Toronto en the Great Lakes

In de meest zuidelijke punt van Canada ligt de bruisende stad Toronto. Het is de poort naar de Great Lakes en naar de beroemde Niagara-watervallen.

Vancouver Island

Een enorm gevarieerde natuur, cultuur, milde tot zelfs hoge temperaturen, en een veelheid aan buitenactiviteiten vindt u op Vancouver Island. Alles binnen handbereik, ideaal!

Algonquin Provincial Park

Magisch is een kanotocht over de meren van Algonquin, als de stilte neerdaalt en alle zintuigen op scherp staan. Dan ontstaat die intieme dialoog met de omgeving, zonder woorden.

Lancaster Sound

De zeestraat is landschappelijk groots en panoramisch, maar Lancaster Sound kent tevens een uitzonderlijk rijke biodiversiteit. Nergens in het Arctische gebied leven zoveel diersoorten bij elkaar als hier.

Pacific Rim National Park

Eén van de mooiste nationale parken op Vancouver Island bestaat uit drie afzonderlijke delen aan de kust. Het is een bijzondere ontmoeting van oceaan en regenwoud.

Ellesmere-eiland

Op het meest noordelijke eiland van Canada gaat de zon ‘s zomers wekenlang niet onder. Het klimaat is guur, maar de imposante omgeving herbergt verrassend veel leven.

Gold rush trail

Treed in de voetsporen van de pioniers van British Columbia, de goudzoekers die langs rivieren trokken op zoek naar het blinkende goud.

De kustlijn van Nova Scotia

Het schiereiland Nova Scotia is een maritieme bestemming bij uitstek. Een visueel spektakel met vele gezichten, de oceaan verveelt nooit.

Baffin Island

Het grootste eiland van Nunavut is het meest dichtbevolkt, wat een uiterst betrekkelijk gegeven is. Maak kennis met de moderne Inuit, hun oude tradities, en hun bijzondere levenswijze.

Rocky Mountains

Het uitgestrekte hooggebergte is een aaneenschakeling van wijd uitgeslepen valleien, spitse bergpieken, gletsjers, turquoise en inktblauwe meren. Schilderachtig mooie panorama’s over de volle lengte!

De Canadese Arctische Eilanden

Door dit barre landschap voert één van de meest noordelijke zeeroutes ter wereld. Alleen in de korte zomer is dit ongerepte, lege landschap bereikbaar over water.

Whistler

Hoge bergen en diepe dalen. Whistler is een walhalla voor de wintersporter, en in de zomer een heerlijk oord voor liefhebbers van bloeiende alpenweiden met hier en daar nog sneeuw.

Yukon

Waar magische natuur, kleurrijke geschiedenis en cultuur elkaar ontmoeten

Top accommodaties in Canada

Farewell Harbour Lodge

Unieke lodge omringd door natuurlijke schoonheid

Glacier View lodge

Het wonder aan de rand van het ijs

West Coast Wilderness Lodge

Luxe wildernisresort in Sunshine Coast

ONZE KLANTERVARINGEN 

Cees

Beste medewerkers van Untamed, Kedeng, kedeng. Als je eens onbeperkt en onbezorgd wilt genieten van het ritmische en ontspannen geluid van trage treinwielen over eindeloze rails, moet je een treinreis boeken dwars door Canada, vanaf Halifax in het oosten tot aan Vancouver in het westen. Zo’n 7000 kilometer puur genieten. En je moet de reis boeken bij Untamed Travelling: geweldige service, goede organisatie, vriendelijke medewerkers. Een perfecte formule voor een geweldige vakantie. Je krijgt …

Ralf en Christel Seldenslach-Janzen

Beste Maggie, Beste Anke, Beste Lynne, Beste medewerkers van Untamed Travelling, Graag wil ik jullie en jullie organisatie bedanken voor de prachtige reis die we dankzij jullie hebben kunnen maken de voorbije maand. Canada heeft ons hart veroverd en we kunnen met een nieuwe berg ervaringen en vooral duizenden foto's terugkijken op een gewéldige reis. Covid liet ons bijna 3 jaar wachten, maar dat wachten werd uiteindelijk dubbel en dik beloond. Mede dankzij jullie soepelheid in het telkens …

VAN ONS BLOG

Een winters avontuur in de Canadese Rocky Mountains

Besneeuwde ruige bergtoppen, dichte witte bossen en bevroren meren. Dat is wintersporten in de Canadese Rocky Mountains waar tal van sneeuwzekere skigebieden liggen. Op uitnodiging combineer ik Edmonton met een bezoek aan Jasper en beleef ik een fenomenaal wintersportavontuur. 

Yukon, Larger than Life

Gabriëlle Deelstra maakte eind juni een selfdrive door het noordwesten van Canada, een verkenningsreis langs oude mijnwerkersdorpen en schilderachtige natuurparken. "Dat Yukon me zou gaan verrassen had ik gek genoeg wel verwacht. Maar dat het zo overweldigend mooi zou zijn, dat had ik niet kunnen bedenken."

REISMOGELIJKHEDEN:

Fly & Drive

Natuurreizen

Expeditiecruises

RONDREIZEN DOOR Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top