Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Lancaster Sound

Rijk ecosysteem in het noordpoolgebied

Lancaster Sound is zó breed, het landschap is wijds in alle richtingen. Horizontale lijnen overheersen, en zij worden slechts doorbroken door drijvende ijsschotsen in de zee en het gekartelde silhouet van de kust. De schaal van landschapselementen is soms bedriegelijk. Een ijsberg, die van een afstand niet uitzonderlijk groot leek, neemt monstrueuze proporties aan naarmate u dichterbij komt. Vanaf het dek kijkt u steil omhoog, langs een muur van ijs. Onder water vervagen de contouren van de ijsberg, de diepte van de zeestraat is onpeilbaar.

UITZONDERLIJKE BIODIVERSITEIT

Het water van Lancaster Sound is bijzonder rijk aan vis en andere kleine organismen, die een belangrijke schakel in de voedselketen vormen. Bijgevolg komen hier uitzonderlijk veel diersoorten voor, zowel onder als boven de zeespiegel. Diverse walvissoorten – waaronder de beluga en de narwal – trekken door Lancaster Sound, en langs de randen van het water leven zeehonden en walrussen. Geen wonder dat hier eveneens veel ijsberen leven, die de kustlijn afstruinen op zoek naar een buitenkansje. Soepel klauteren zij over grote rotsblokken en langs de rand van het pakijs, en als u geluk heeft kunt u met eigen ogen zien dat ijsberen uitstekende zwemmers zijn.

STEILE KLIFFEN

Miljoenen trekvogels strijken hier elke zomer neer, op zoek naar een geschikte broedplaats. Dicht onder de kust weerkaatst hun drukke gekwetter tegen de steile rotswanden. Met uw verrekijker kunt u de vogels volgen tot grote hoogte, waar zij veilig kunnen nestelen.

Rondreizen door Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top