Jordanië

Gastvrij Jordanië: historische steden in spectaculaire woestijnlandschappen

Jordanië

Gastvrij Jordanië: historische steden in spectaculaire woestijnlandschappen

Jordanië reizen

Jordanië, historische schatkamer van de woestijn

Gastvrij Jordanië is een land van spectaculaire woestijnlandschappen waar eeuwenlang handelskaravanen doorheen zwoegden om handelswaar als sieraden, specerijen en tapijten aan de kust aan man te kunnen brengen. Antieke Romeinse steden als Jerash, de indrukwekkende mozaïken in Madaba, kruisvaarderskasteel Kerak en de berg Nebo waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land, zijn de stille getuigen van de rijke historie van dit koninkrijk. Wereldwonder Petra, de overweldigende rotsstad van de Nabateeërs die in 1812 is herontdekt, is het meest indrukwekkend van deze trits aan hoogtepunten.

Wadi Rum en de Dode Zee

De natuur van Jordanië is overweldigend en zeer divers en daarmee ook een ultieme bestemming voor een familiereis. Het landschap van de Wadi Rum woestijn is met zijn rotsbogen, spelonken, enorme zandheuvels en kloven even indrukwekkend als mysterieus. Bij een overnachting in de woestijn onder de sterrenhemel waant u zich Lawrence of Arabia, de befaamde avonturier die u decennia eerder is voorgegaan. In de Dana vallei en de Wadi Mujib vallei kunt u de mooiste wandelingen maken. Drijf in de Dode Zee en snorkel of duik in de rijke onderwaterwereld van Aqaba. Where the world can't find you...

Rondreizen Jordanië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Jordanië

Beleef Jordanië met Untamed

Wereldwonder Petra

Ontdekt de eeuwenoude woestijnstad

Meer informatie

Wadi Rum

Ervaar het meest spectaculaire woestijnlandschap van Jordanië

Meer informatie

Wandelen in Dana

Wandelen in een groene oase

Meer informatie

Dode Zee

Ontspannen drijven op de zee

Meer informatie

Kastelen

Kruisvaardersoorden en kastelen in de woestijn

Meer informatie

Snorkelen en duiken

Kleurrijk koraal en scheepswrakken bij Aqaba

Meer informatie

Top accommodaties in Jordanië

Onze klantervaringen

Reisvoorstel voor aanvragen

Reismogelijkheden voor Jordanië