Wereldwonder Petra

Ontdekt de eeuwenoude woestijnstad

Wereldwonder Petra

Eeuwenoude woestijnstad

Omringd door oranjerode rotspartijen ligt de stad die zo'n 2000 jaar geleden door de Nabateeërs uit de zandstenen rotsen is gehakt. De woestijnstad is eigenlijk een vallei vol rotstempels, rotswoningen, offerplaatsen, graftombes en een amfitheater. Petra was voor haar verval eeuwenlang knooppunt voor vele handelskaravanen, waarna de stad eeuwenlang in vergetelheid is geraakt, totdat in 1812 een Zwitserse ontdekkingsreiziger de ruïnes per ongeluk heeft herontdekt.

De Siq is de spectaculaire toegangsweg tot de eeuwenoude stad, een lange, smalle kloof met een kanaal die de stad van water voorzag. Al lopend tussen de hoge, met inscripties versierde kloof, doemt uiteindelijk Al Khazneh, de wereldberoemde schatkamer op. Het unieke grafmonument werd voor het begin van de jaartelling uitgehouwen uit de rotswand.

Tegenover het amfitheater liggen de uitgehakte graftombes, waar de koningen van de Nabateeërs begraven werden. Een mooie wandeling van ongeveer brengt u bij een ander, nagenoeg verlaten hoogtepunt, Al Dayr. Dit klooster, vanwege zijn hoogte nog indrukwekkender dan de schatkamer, deed oorspronkelijk dienst als tempel en kreeg ten tijde van de Byzantijnen zijn nieuwe functie.

Even verderop ligt een kleinere versie van Petra: Little Petra. Ook bij dit dorp, toegankelijk via de korte Siq al Berid kloof, zijn diverse tempels, woningen, graftombes en kanalen uit de rotsen gehakt.

Rondreizen door Jordanië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Wereldwonder Petra

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top