Hongarije

Grandeur uit de Habsburgse tijd gemengd met modern Europa

Hongarije REIZEN

Natuurschoon, sfeervolle steden en wereldberoemde wijnen

Verbluffende architectuur, vitale volkskunst, thermale baden en de meest opwindende hoofdstad van Europa in het donker zijn de belangrijkste trekpleisters van Hongarije. De natuur varieert van uitgestrekte poesta's waar csikós een eigen cultuur hebben tot berggebieden als het Transdanubisch Middelgebergte, het Noordelijk Middelgebergte (Felföld) met een sub-alpien klimaat en de uitlopers van de Karpaten die het land beschermen tegen de echte kou vanuit Siberië. De Donaubocht is een van de mooiste delen van de rivier en geeft Boedapest zijn charme. Of verwonder u aan de oevers van het Balatonmeer, het grootste binnenmeer van Europa.

Groot wild zoals buffels en szalontavarkens vindt u enkel in de reservaten. Tussen de lage begroeiing leven vaak kleine diersoorten als vossen, marters, otters, reeën, wilde zwijnen, hamsters en de bijna uitgestorven bisamratten. Veel trekvogels doen het land aan en vinden hun beschermde broedterrein in de afgesloten baai van Kis Balaton. In de beboste Bükk- en Zemplén-heuvels in het noordoostelijke deel van Hongarije bevindt zich het leefgebied van uilen, spechten, roofvogels en bosvogels.

Architectonische schatkamer

Van Romeinse ruïnes en middeleeuwse herenhuizen tot barokke kerken, neoklassieke openbare gebouwen en art nouveau-badhuizen en scholen. Een reis door Hongarije wordt gekenmerkt door architectonische hoogtepunten. Niet alleen in de hoofdstad Boedapest zijn deze volop aanwezig. Ga ook op ontdekking in Szeged, Kecskemét, Debrecen of Sopron. En bezoek het Reök-paleis in Szeged, de moskeekerk in Pécs en Gödöllő Paleis, het ‘Versailles’ van Hongarije en een van de grootste barokke kastelen ter wereld waar u in de voetsporen van keizerin Sissi treed.

Natuurlijke bronnen

Al sinds de Romeinse tijd kent Hongarije een uitbundige badcultuur. De ruim 300 natuurlijke thermale bronnen worden gebruikt voor medicinale en recreatieve doeleinden en bevinden zich in authentieke badhuizen uit de Turkse bezetting en art nouveau-paleizen tot klinische sanatoria rechtstreeks uit een Thomas Mann-roman. Nergens anders in Europa zijn er zoveel thermale baden.

Fijnproevers

Een rondreis door Hongarije is een ware smaakexplosie. Trakteer uzelf op een luxe wijnproeverij met wereldberoemde wijnen van het land, van de grote rode wijnen van Eger (stierenbloed) en Villány en de witte olasz rizling van Badacsony tot de honingzoete Tokaj. Proef van de traditionele goulash, ontdek het overal verkrijgbare lángos en geniet van een zoete Gundel pannenkoek.

Reis door het land dat bekend staat om zijn keizerlijke verleden, folklore en gastvrijheid. 'Where the world can't find you...'

 

 

 

 

RONDREIZEN DOOR Hongarije

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Hongarije

BELEEF Hongarije MET UNTAMED

Boedapest

Betoverende stad aan de onvergetelijke Donau

Balatonmeer

De parel van West-Hongarije

Puszta

Ervaar de grootst aaneengesloten grasvlakte van Europa

Noord-Hongarije

Beroemde wijnen, traditioneel leven en geologische natuurschoon

Transdanubië

Architectonisch verleden en lokale wijnmakers

Top accommodaties in Hongarije

The Ritz-Carlton Budapest

Exclusieve 5-sterren elegantie

Homoki Lodge

Luxueuze glamping op de Zuid-Hongaarse Puszta

UNTAMED TRAVELLING

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

REISMOGELIJKHEDEN:

Culinaire reizen

Cultuurreizen

Natuurreizen

Fly & Drive

RONDREIZEN DOOR Hongarije

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top