Puszta

Ervaar de grootst aaneengesloten grasvlakte van Europa

Puszta

Ervaar de grootst aaneengesloten grasvlakte van Europa

Puszta

Waar paradijs voor ruiters

Op een laag zanderig bassin tussen de Donau en de Tisza-rivieren liggen de vlaktes van Puszta bezaaid met kleine boerderijen. Het uitgestrekte landschap wordt afgewisseld met bossen, fruitboomgaarden, ondiepe meren en weilanden. Een groot aantal zandpaden doorkruisen velden met maïs, paprika's en zonnebloemen. Hier en daar perzikbomen of een acaciabos. De onmetelijke graslanden zijn een thuis voor wild, vogels en zeldzame planten. Puszta herbergt een rijke wildpopulatie van reeën, damherten, edelherten, vossen, wilde zwijnen en jakhalzen. Het gebied wordt gerekend tot een van de de allerbeste plekken om paard te rijden. Geen obstakels door hekken of drukke wegen, een waar paradijs voor ruiters.In het noordelijke deel van de onmetelijke grasvlakte ligt het Hortobágy National Park, het eerste nationale park en tevens het grootste beschermde gebied van Hongarije. Kenmerkend voor de laagvlakte is het bekende witgrijze rund met zijn grote, gedraaide horens.

Rondreizen door Hongarije

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.