Oezbekistan

Het mooiste van de zijderoute

Oezbekistan

Het mooiste van de zijderoute

Oezbekistan reizen

Het mooiste van de zijderoute

Tijdens een rondreis door het Centraal-Aziatische Oezbekistan maakt u zowel kennis met de moderne hoofdstad Tashkent als met de eeuwenoude zijderoutesteden Khiva, Buchara en Samarkand. Deze sfeervolle centra van weleer staan bol van prachtige Oosterse architectuur: schitterende minaretten, moskeeën, medressa's gedecoreerd met turkooizen mozaïeken en levendige bazaars. Dwaal rond in het ommuurde Khiva, waar de paleizen van de Khans, tientallen medressa's,  moskeeën en mausolea te bezoeken zijn. Proef de sfeer van Buchara, één van de belangrijkste karavaansteden met de vele bazaars, volgeladen met fruit, groenten, specerijen en prachtig vormgegeven ronde broden. Ga thee drinken in de schaduw van de moerbeibomen bij het waterbasin Labi Hauz. Ervaar de rijkdom van Samarkand, vooral te danken aan krijgsheer Timoer, die in het nabijgelegen Shachrisabz zijn indrukwekkende paleis bouwde. Verwonder u aan het wereldberoemde Registan, waar rond het plein drie weelderig gedecoreerde Koranscholen staan.

Woestijn, meren en bergen van Oezbekistan

Oezbekistan biedt veel indrukwekkende natuur, zoals de Nuratawoestijn, waar de restanten van een fort van Alexander de Grote te ontdekken zijn. Overnacht in traditionele yurts aan de oevers van het Aralmeer, of in de woestijn of verblijf in een guesthouse bij de lokale bevolking in de bergdorpjes als Sentyab en Tesak. Bezoek het kloppende hart van Oezbekistan, de Fergana vallei met vele katoenplantages of wandel in Ugam-Chatgal Nationaal Park tussen de besneeuwde van het Tien Shan gebergte maken. Where the world can’t find you…

Rondreizen Oezbekistan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Oezbekistan

Beleef Oezbekistan met Untamed

Samarkand

Een van de oudste cultuurcentra ter wereld

Meer informatie

Aralmeer

Het verdwenen meer

Meer informatie

Top accommodaties in Oezbekistan

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen

Reismogelijkheden voor Oezbekistan