Zijderoutereis Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en Kazachstan

Zijderoutereis Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en Kazachstan

Zijderoutereis Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en Kazachstan

Volg de legendarische zijderoute

Volg tijdens deze rondreis de legendarische zijderoute door Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en Kazachstan. Over de handelsroute, die China verbond met het westen, trokken eeuwenlang handelskaravanen beladen met zijde, satijn, muskus, robijnen en porselein, maar ook papier, paarden en buskruit. Reis langs eeuwenoude steden, gevuld met prachtige Oosterse architectuur, bazaars en vriendelijke mensen. Bedwing spectaculaire bergpassen en indrukwekkende landschappen waarbij de sneeuwtoppen van de Tien Shan nooit ver weg zijn.

Turkmenistan en Oezbekistan

Ontdek het onbekende Turkmenistan en reis af naar de hoofdstad Ashgabat, dat na een aardbeving geheel in Sovjetstijl is herbouwd met grote witmarmeren gebouwen, enorme pleinen en talloze flamboyante (gouden) standbeelden, ter ere van de voormalige Turkmeense president Niazov. Bezoek Nissa, UNESCO werelderfgoed, waar de overblijfselen van een 2000 jaar oude stad een goed beeld geven van hoe het ooit geweest is.

Via de enorme gaskrater in de de Darvaza woestijn bereikt u Oezbekistan.  Dompel u daarna onder in de romantiek van de eeuwenoude zijderoutesteden KhivaBuchara en Samarkand. De sfeervolle centra van weleer staan bol van prachtige Oosterse architectuur: schitterende minaretten, moskeeën, medressa’s gedecoreerd met turkooizen mozaïeken en levendige bazaars. Verwonder u over het wereldberoemde Registan, waar rond het plein drie weelderig gedecoreerde Koranscholen staan. Aanschouw in moderne hoofdstad Tasjkent de brute sovjetarchitectuur, immense pleinen en parken en musea en bezoek het hart van Oezbekistan, de Fergana vallei, omgeven door bergketens van de Tien Shan.

Kirgistan (Kirgizië) en Kazachstan

Na het passeren de grens met Kirgistan (Kirgizië) reist u door één van de hoogste bergketens ter wereld, de Tien Shan, het terrein van yaks, steenbokken, sneeuwluipaarden en Marco Poloschapen. Reis langs prachtige meren zoals het groenblauwe Issyk Kul-meer en het hooggelegen turquoise Son Kul meer. Trek over de bergpassen met continue schitterende uitzichten over tientallen sneeuwtoppen en eindeloos glooiende grasvlakten. Ontmoet de nomaden die er in de zomer met grote kuddes paarden, geiten en schapen rondtrekken op zoek naar vers gras.

Daal de uitlopers van de Tien Shan af naar Kazachstan. Zwem in de heldere Kolsai Meren en maak mooie wandelingen door de omliggende bossen en alpenweides, waar wilde zwijnen, berggeiten, lynxen en zelfs wolven en beren ronddwalen. Via de steppe en de Charyn Canyon bereikt u Almaty, de grootste, levendigste en gezelligste stad van Kazachstan met prachtige kerken, musea en gezellige terrassen.

TIPS & TOPS ZIJDEROUTEREIS:

 • Bezoek aan de enorme gaskrater van Darvaza
 • Beleef de levendige zijderoutesteden Khiva, Buchara en Samarkand, boordevol oosterse architectuur: paleizen, medressa’s,  moskeeën en mausolea
 • Proef de sfeer van de zijderoute in de vele bazaars, volgeladen met fruit, groenten, specerijen en prachtig vormgegeven ronde broden
 • In Shachrisabz bouwde de Turks-Mongoolse krijgsheer Timoer zijn indrukwekkende paleis, de Ak-serai
 • Ga bij Samarkand naar de dodenstad Shah-i-Zindeh, waar vele prachtige mausolea zijn verzameld
 • Rij door de meest vruchtbare regio en dichtstbevolkte gebied van Centraal-Azië, de Fergana vallei
 • Bezoek bij Osh een zijdefabriek, eeuwenlang de belangrijke productieplaats van zijde
 • Overnacht in Son-Kol en Tash Rabat in een traditionele vilten yurt
 • Maak de mooiste dagwandelingen in Tash Rabat, Karakol Nationaal Park en tussen de rode rotsen van Jeti-Ögüz
 • Ontdek het rustige provinciestadje Karakol met de Russische Orthodoxe kathedraal en vele bazaars
 • Bezoek het Prezwalsky-museum, vernoemd naar de beroemdste Russische ontdekkingsreiziger, die in Karakol is overleden
 • Ga zonnebaden of zwemmen bij de Kolsai meren
 • Loop door Charyn Canyon, het kleine broertje van de Grand Canyon

Uw reis op maat

Deze rondreis is enkel een voorbeeldreis ter inspiratie. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen.

Dagelijks overzicht

1 Vlucht naar Ashgabat (Turkmenistan)
2 Ashgabat; bezoek aan Nissa
3 Darvaza / overnachting in de woestijn
4 - 5 Khiva (Oezbekistan)
6 -7 Buchara
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis