Poolgebieden

  • Poolgebieden

Poolgebieden

Poolgebieden

EXPEDITIECRUISES NAAR DE NOORDPOOL EN ZUIDPOOL

Een expeditiecruise naar de meest afgelegen gebieden ter aarde, Arctica of Antarctica is één van de meest bijzondere reis- en natuurervaringen die u kunt meemaken. Varend tussen ruige ijslandschappen, verborgen baaien in een desolate ligging voelt u zich een ware ontdekkingsreiziger. Ervaar het rijke zeeleven van de ijsberen op Spitsbergen, Groenland of Alaska tot de tienduizenden koningspinguïns op Zuid-Georgia. Tijdens uw expeditiecruise gaat u op zoek naar walvissen, dolfijnen en vele vogelsoorten als albatrossen, pijlstaartvogels en ivoormeeuwen tussen de indrukwekkende ijsmassa's. Met zogenaamde zodiacs vaart u tussen de ijsschotsen richting een landingsplaats waar u de dieren van heel dichtbij kunt observeren.

EXPEDITIECRUISES NAAR ARCTICA

Het noordpoolgebied is even ruig als divers met gebieden als Spitsbergen (Svalbard), Groenland, Alaska en Artisch Canada, die zowel apart als in combinatie bezocht kunnen worden. Vaar door de mooiste landschappen ter wereld, bewonder vanuit uw zodiac beluga’s, blauwe vinvissen en potvissen en maak een wandeling op Groenland of Spitsbergen langs gletsjers, bergen, glooiende toendra en lokale nederzettingen. Speur de machtige ijslandschappen af voor ijsberen, bruine beren, poolvossen en honderden vogelsoorten als alken, ivoormeeuwen, koningseinders en zeekoeten.

EXPEDITIECRUISES NAAR ANTARCTICA, HET ZEVENDE CONTINENT

U bezoekt in het zuidpoolgebied in ieder geval diverse locaties van de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland, het meest exotische deel van Antarctica met een rijke fauna. De vele baaien, eilanden en zeestraten – met klinkende namen als Paradise Bay of Deception eiland – hebben zeer uiteenlopende karakteristieken. Langere routes leiden langs de zeer grote ijsbergen in de Weddellzee, de Falklandeilanden en Zuid-Georgia, of passeren de zuidpoolcirkel.

DE EXPEDITIESCHEPEN: LUXE EN SPORTIEVE OPTIES

Expeditiecruises naar Antarctica vinden plaats vanaf oktober tot en met maart. Het Noordpoolseizoen is van juni tot en met september. U reist per goed uitgerust expeditieschip, aanpast voor een veilige vaart in poolgebied. De expeditiecruises worden begeleid door ervaren gidsen die uw reis tot in detail regelen, zodat u zorgeloos kunt genieten van de uitzonderlijk mooie natuur. Aan boord zijn volleerde wetenschappers die lezingen geven en u begeleiden tijdens de diverse zodiac-landingen. De exacte route zal steeds iets anders worden ingevuld, afhankelijk van getijde- en weersomstandigheden. U kunt kiezen voor grote luxe of een zeer comfortabel schip met opties voor sportieve activiteiten, zoals kajakken. De desolate ligging en extreme klimaatomstandigheden vergen aanpassingen en flexibiliteit, mensen zijn immers nietig en kwetsbaar in dit ruige ijslandschap. Verder is het ook mogelijk om de poolgebieden per vliegtuig te bereiken. U bespaart tijd, zonder dat dit ten koste gaat van het aantal dagen dat u rond het schiereiland doorbrengt.

Bekijk de verschillende opties voor expeditiecruises naar Arctica en Antarctica, en houd daarbij in gedachten dat dit niet het volledige aanbod is. Wij informeren u graag persoonlijk over alle mogelijkheden.

ONZE INSPIRATIEREIZEN

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Poolgebieden

LANDEN IN Poolgebieden

BELEEF Poolgebieden MET UNTAMED

Groenland

Onherbergzaam en spectaculair

Drake Passage

Het meest zuidelijke continent ter wereld geeft zich niet zomaar prijs. Tussen Vuurland en Zuidelijke Shetlandeilanden ligt de beruchte Drake Passage.

Zuid-Georgia

Adembenemend mooie sub-Antarctische landschappen en de hoogste dichtheid aan wildleven ter wereld. Op Zuid-Georgia leven miljoenen pinguïns, waaronder de statige koningspinguïns.

Port Lockroy

Op het kleine Goudier-eiland in de natuurlijke haven Port Lockroy staat een voormalige Britse geheime basis en onderzoeksstation. De gerestaureerde basis is opengesteld als museum.

King George-eiland

King George-eiland is het grootste eiland van de Zuidelijke Shetland-eilanden. Indien u kiest voor een Fly-Cruise, dan is dit het vertrekpunt voor uw cruise in het Antarctisch gebied.

Antarctic Sound

Het schip lijkt nietig tussen de gigantische tafelijsbergen. Op de kale rotsen leven de grootste kolonies Adéliepinguïns.

Deception-eiland

Voor anker gaan in het hart van een actieve vulkaan? Hier kan dat!

Falklandeilanden

In de Zuidelijke Atlantische Oceaan, ver van het Argentijnse vasteland, liggen de Falklandeilanden. Hier vindt u een vleugje Brits plattelandsleven, omgeven door kleine eilanden met een ruige, onbedorven natuur.

Paradise Bay

Een feeëriek landschap van kalm water met grillig gevormde ijsbergen, omgeven door gletsjers en bergen. De naam is goed gekozen, dit is beslist een hoogtepunt van uw reis!

Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

Steile bergwanden weerspiegelen in het kalme water van het Lemaire-kanaal. Aan de zuidkant van de uitzonderlijk fraaie zeestraat leven de meest zuidelijke ezelspinguïnkolonies.

Jan Mayen

Geïsoleerd Noors vulkaaneiland in de Noordelijke IJszee

Aanbevolen door: Merijn Huijzendveld

Merijn Huijzendveld
Merijn Huijzendveld

Reizen zit in helemaal in mijn DNA: door mijn eerste reis naar de overweldigende jungle van Borneo ben ik verslingerd geraakt aan verre landen, andere culturen, imponerende landschappen en de indrukwekkende dierenwereld. Ik kijk er naar uit om mijn kennis te delen, geweldige expeditiecruises op maat te realiseren, en onvergetelijke herinneringen voor u te creëren!

IJsberen,Noordpool,ijsbeer op de uitkijk
IJsberen

Wat mij betreft een van de mooiste en meest imposante dieren die u in het wild kunt tegenkomen, op Spitsbergen, Groenland of Arctisch Canada / Alaska.

Northwest Passage
Northwest Passage

Een van de avontuurlijkste cruises naar de ruige Arctic en Groenland. Treed in de voetsporen van Arctische ontdekkingsreizigers en geniet van het landschap en bijzonder wildlife: de woeste schoonheid van de Northwest Passage zal steeds weer versteld doen staan.

REISMOGELIJKHEDEN:

Expeditiecruises

Fly-in

Natuurreizen

ONZE INSPIRATIEREIZEN

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top