Poolgebieden

Varend tussen ruige ijslandschappen, verborgen baaien in een desolate ligging voelt u zich een echte poolreiziger.

Poolgebieden

Varend tussen ruige ijslandschappen, verborgen baaien in een desolate ligging voelt u zich een echte poolreiziger.

Poolgebieden

EXPEDITIECRUISES NAAR DE NOORDPOOL EN ZUIDPOOL

Een expeditiecruise naar de meest afgelegen gebieden ter aarde, Arctica of Antarctica is één van de meest bijzondere reis- en natuurervaringen die u kunt meemaken. Varend tussen ruige ijslandschappen, verborgen baaien in een desolate ligging voelt u zich een echte poolreiziger. Ervaar het rijke zeeleven van de ijsberen op Spitsbergen, Groenland of Alaska tot de tienduizenden koningspinguïns op Zuid-Georgia. Tijdens uw expeditiecruise gaat u op zoek naar walvissen, dolfijnen en vele vogelsoorten als albatrossen, pijlstaartvogels en ivoormeeuwen tussen de indrukwekkende ijsmassa's. Met zogenaamde zodiacs vaart u tussen de ijsschotsen richting een landingsplaats waar u de dieren van heel dichtbij kunt observeren.

EXPEDITIECRUISES NAAR ARCTICA

Het noordpoolgebied is even ruig als divers met gebieden als Spitsbergen (Svalbard), Groenland, Alaska en Artisch Canada, die zowel apart als in combinatie bezocht kunnen worden. Vaar door de mooiste landschappen ter wereld, bewonder vanuit uw zodiac beluga’s, blauwe vinvissen en potvissen en maak een wandeling op Groenland of Spitsbergen langs gletsjers, bergen, glooiende toendra en lokale nederzettingen. Speur de machtige ijslandschappen af voor ijsberen, bruine beren, poolvossen en honderden vogelsoorten als alken, ivoormeeuwen, koningseinders en zeekoeten.

EXPEDITIECRUISES NAAR ANTARCTICA, HET ZEVENDE CONTINENT

U bezoekt in het zuidpoolgebied in ieder geval diverse locaties van de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland, het meest exotische deel van Antarctica met een rijke fauna. De vele baaien, eilanden en zeestraten – met klinkende namen als Paradise Bay of Deception eiland – hebben zeer uiteenlopende karakteristieken. Langere routes leiden langs de zeer grote ijsbergen in de Weddellzee, de Falklandeilanden en Zuid-Georgia, of passeren de zuidpoolcirkel.

DE EXPEDITIESCHEPEN: LUXE EN SPORTIEVE OPTIES

Expeditiecruises naar Antarctica vinden plaats vanaf oktober tot en met maart. Het Noordpoolseizoen is van juni tot en met september. U reist per goed uitgerust expeditieschip, aanpast voor een veilige vaart in poolgebied. De expeditiecruises worden begeleid door ervaren gidsen die uw reis tot in detail regelen, zodat u zorgeloos kunt genieten van de uitzonderlijk mooie natuur. Aan boord zijn volleerde wetenschappers die lezingen geven en u begeleiden tijdens de diverse zodiac-landingen. De exacte route zal steeds iets anders worden ingevuld, afhankelijk van getijde- en weersomstandigheden. U kunt kiezen voor grote luxe of een zeer comfortabel schip met opties voor sportieve activiteiten, zoals kajakken. De desolate ligging en extreme klimaatomstandigheden vergen aanpassingen en flexibiliteit, mensen zijn immers nietig en kwetsbaar in dit ruige ijslandschap. Verder is het ook mogelijk om de poolgebieden per vliegtuig te bereiken. U bespaart tijd, zonder dat dit ten koste gaat van het aantal dagen dat u rond het schiereiland doorbrengt.Bekijk de verschillende opties voor expeditiecruises naar Arctica en Antarctica, en houd daarbij in gedachten dat dit niet het volledige aanbod is. Wij informeren u graag persoonlijk over alle mogelijkheden.

Onze inspiratiereizen

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Poolgebieden

Landen in Poolgebieden

Noordpool

Indrukwekkende Expeditiecruises naar de arctische gebieden

Noordpool reizen

Zuidpool

Expeditiecruises naar Antarctica

Zuidpool reizen

Reismogelijkheden voor Poolgebieden