Maleisië

'Best of both worlds'

Maleisië

'Best of both worlds'

Maleisië reizen

Walhalla voor natuurliefhebbers

In de loop der eeuwen zetten Indiërs, Chinezen, Japanners, Hollanders, Portugezen en Britten voet aan land als ontdekkingsreiziger, handelaar, bezetter of bestuurder. Het Maleisisch Schiereiland is teruggegeven aan de oorspronkelijke bevolking, wat bleef is de erfenis van verschillende kleuren en aroma’s. In historische en koloniale steden is die smeltkroes van culturen opvallend, maar het zijn de Maleisische taal en tradities die de eenheid smeden.

Veruit het grootste deel van de bevolking van Maleisië woont op het Maleisisch Schiereiland, en veel land is gecultiveerd. Daartussen volop regenwoud, met enkele uitzonderlijk ongerepte gebieden. De geuren en geluiden van de wouden, spannende tochten in de dichte vegetatie… Wat een contrast met de soms heerlijk chaotische drukte in de steden! Juist die veelzijdigheid maakt dit deel van Maleisië zo boeiend.

Maleisisch Borneo

Vanuit de lucht geven de uitgestrekte regenwouden van Sarawak en Sabah hun geheimen niet prijs, maar onder de groene deken van boomtoppen schuilen bijzondere schatten. De orang-oetan is het icoon van Maleisisch Borneo, en achter deze goedaardige mensaap volgt een lange parade van woudbewoners. Begeef u op een avontuurlijke ontdekkingstocht over rivieren en in de bergen, door dichte jungle en mangrovebossen, en laat u in vervoering brengen door de uitbundige, uitzonderlijk diverse flora en fauna. Dit is een walhalla voor natuurliefhebbers.

Tropische eilanden

De beschutte lagunes en verlaten stranden van de vele eilanden en archipels van Maleisië behoren tot de mooiste ter wereld. Ook onder water is het landschap wonderschoon. Duikers kunnen zich verheugen op kleurrijke toplocaties.

Rondreizen Maleisië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Maleisië

Beleef Maleisië met Untamed

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een bruisende metropool met een multicultureel karakter, het straatbeeld toont grote contrasten. De lijst met aantrekkelijke bezienswaardigheden is lang, en elke maaltijd is een culinair feest!

Meer informatie

Kinabatangan rivier

De 560 km lange Kinabatangan rivier kronkelt zich een weg door de weelderige jungle van Sabah; het perfecte uitgangspunt om wilde dieren te zien. 

Meer informatie

Tunku Abdul Rahman Marine Park

Voor de kust van Kota Kinabalu ligt dit tropische paradijs met prachtige regenwouden en witte zandstranden. Het mariene park is bovendien een absolute toplocatie voor duikers.

Meer informatie

Maleisisch Borneo

Begeef u op een avontuurlijke ontdekkingstocht over rivieren en in de bergen, door dichte jungle en mangrovebossen, en laat u in vervoering brengen door de uitbundige, uitzonderlijk diverse flora en fauna.

Meer informatie

Langkawi archipel

Omringd door het turquoise water van de Andaman zee liggen de 99 eilanden van de Langkawi archipel. Alleen de vier grote eilanden zijn bewoond, de overige 95 eilanden zijn ongerepte, idyllische juweeltjes.

Meer informatie

Royal Belum State Park

Een van de oudste regenwouden ter wereld en het thuis van de Maleise tijger, Withandgibbon, Aziatische olifant, Maleise beer, Sumatraanse neushoorn en Maleise Tapir.

Meer informatie

Kinabalu National Park

De hoogste berg van Zuidoost-Azië en de grootste biodiversiteit van Borneo vindt u in dit fascinerende natuurgebied.

Meer informatie

Penang

Street food mekka van Azië en geliefd om de bijzondere street art in het oude centrum van Georgetown

Meer informatie

Danum Valley Conservation Area

Het regenwoud van de Danum Valley Conservation Area behoort tot de best bewaarde wouden van Maleisië, het is één van de meest complexe ecosystemen ter wereld. Een afgelegen, unieke bestemming voor natuurliefhebbers.

Meer informatie

Malakka

Een koloniale smeltkroes, synoniem voor cultuur, street art en heerlijk Aziatisch eten

Meer informatie

Cameron Highlands

De schilderachtige route door de Cameron Highlands leidt door regenwouden, langs theeplantages, tuinderijen en bloemkwekerijen. Hoog in de bergen zijn de magische nevelwouden.

Meer informatie

Kabili-Sepilok Forest Reserve

Er zijn goede redenen om een paar dagen door te brengen in het Kabili-Sepilok Forst Reserve. Om te beginnen heeft u hier de beste kansen om een orangoetan te zien.

Meer informatie

Top accommodaties in Maleisië

Onze klantervaringen

Van onze blog

Reismogelijkheden voor Maleisië