Cameron Highlands

De schilderachtige route door de Cameron Highlands leidt door regenwouden, langs theeplantages, tuinderijen en bloemkwekerijen. Hoog in de bergen zijn de magische nevelwouden.

Cameron Highlands

Wereld van mistige, magische nevelwouden

De aanleg van de Federal Route 59, in de twintiger jaren van de vorige eeuw, markeerde het begin van de ontwikkeling van de Cameron Highlands. Het Britse koloniale bestuur vestigde hier een regeringspost, en welvarende Britten genoten in hun buitenverblijven van de verkwikkende koelte in de bergen. Het succes van de eerste theeplantage bleef niet onopgemerkt, en veel agrarische ondernemers trokken naar het gebied.

Montane regenwouden

De rit naar de Cameron Highlands is indrukwekkend mooi en schilderachtig. U doorkruist montane regenwouden, waar Serow berggeiten, wilde zwijnen en prachtige vlindersoorten leven. Tussen de dicht vegetatie kunt u zoeken naar tere orchideeën. Dit is tevens het domein van de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de Orang Asli. Teruggetrokken in het woud, in kleine dorpen, leven zij in harmonie met de natuurlijke omgeving.

Tuinbouw en theeplantages

Waar de muren van groen eindigen, opent het landschap naar glooiende velden vol theestruiken, aardbeienplanten en bloemen. Sporen van de Brits-koloniale erfenis zijn nog altijd zichtbaar in de uitgestrekte, gecultiveerde delen van de Cameron Highlands. Na een bezoek aan een theeplantage kunt u bovendien genieten van een heerlijke high tea met scones.

Sprookjesachtige nevelwouden

In de verte doemen de hoogste bergketens op. Dit is de wereld van mistige, magische nevelwouden. Trek stevige wandelschoenen aan voor een wandeling tussen bomen behangen met baardmossen en epifyten, de bodem is bedekt met varens en sponzige mossen.

Rondreizen door Maleisië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Cameron Highlands

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top