Rondreis Klassiek en comfortabel Maleisië

Deze weldadige ontdekkingsreis van Singapore naar Penang brengt u naar historische steden en prachtige junglegebieden. Een bijzondere combinatie van cultuur en natuur!

Rondreis Klassiek en comfortabel Maleisië

Rondreis langs steden, oerwoud en strand

Tussen de historische monumenten, moderne hoogbouw en gigantische shopping malls van Singapore en Kuala Lumpur liggen vele verrassingen: een levendige markt, kleine straten vol couleur locale, volgepakte Chinese en Indiase winkels, een boeddhistische tempel of een moskee. U bent nooit ver verwijderd van straattentjes met verse gerechten. Proef eens een roti canai, verleidelijk lekker!

Zodra de route afbuigt naar het binnenland verandert het landschap dramatisch. Rondom akkers en open velden is de natuur ontembaar, dichte wouden begrenzen het uitzicht. Te voet betreedt u voor het eerst de jungle. Geef oren en ogen de kost tijdens uw speurtocht naar primaten, civetkatten en toekans. De panorama’s van de Cameron Highlands worden bepaald door glooiende hellingen, het regelmatige ritme van rijen theestruiken, en oude landhuizen in Tudor-stijl.

In de steden langs de westkust van Maleisië wordt u ondergedompeld in diverse culturen, die allemaal deel uitmaken van het straatbeeld. Ook uw culinaire ontdekkingstocht neemt u mee naar verre oorden.

Exotisch en paradijselijk eindigt uw reis op een tropisch eiland. In een heerlijk resort kunt u zich overgeven aan de zon en de zee, maar ook hier kunt u nogmaals op verkenning gaan door een tropisch regenwoud. 

Tips & Tops van Rondreis Klassiek en comfortabel Maleisië:

 • In het hypermoderne Singapore bezoekt u tijdens een stadstour historische monumenten en tempels, levendig Chinatown en prachtige stadsparken.
 • De oude havenstad Malakka ontdekt u het beste te voet of per trishaw. De multiculturele erfenis uit Nederland en Portugal, China en India geeft de stad een bijzondere sfeer.
 • Kuala Lumpur is een drukke, moderne metropool met een rijke geschiedenis. Oude monumenten vertellen over de Brits-koloniale periode, tempels en moskeeën over de religieuze verscheidenheid binnen Maleisië. Gaandeweg maakt u bovendien kennis met de rijkdom aan culinaire invloeden.
 • Bezoek Batu Caves op weg naar de binnenlanden van Maleisië. U doorkruist dichte jungle met talrijke watervallen, en geniet uw lunch op Fraser’s Hill, een klein en charmant bergdorp.
 • Bent u in Raub als de Rafflesia bloeit? Dit is uw kans om de grootste bloem ter wereld te zien!
 • De Cameron Highlands behoren tot de mooiste landschappen van Maleisië, met indrukwekkende wouden en vele plantages. In deze weelderige omgeving verblijft u in een heerlijk spa-resort.
 • Ipoh is bekend vanwege de tinmijnen en de vele opmerkelijke culinaire specialiteiten. Minder bekend maar zeer bijzonder zijn de 3.000-jaar oude schilderingen op kalkstenen rotswanden, even buiten de plaats. 
 • In de verstilde ruimte van Perak Tong Cave-tempel is een enorm staand boeddhabeeld, omgeven door prachtig gekleurde schilderingen.
 • Vraagt u zich af hoe al die kostelijke gerechten op het eiland Penang worden bereid? In Georgetown kunt u een kookworkshop volgen. De les begint op de markt.
 • In een klein nationaal park kunt u op zoek gaan naar primaten, otters en schubdieren. Dit kan vanaf de grond, maar u kunt het woud ook bewonderen vanaf de canopy walk op 15 meter hoogte.
 • De mooiste zonsondergang geniet u op de top van Penang Hill, en de nabijgelegen Kek Lok Si-tempel is ’s avonds ronduit magisch…
 • U kunt uw reis afsluiten met een verblijf op een tropisch eiland. Langkawi is de meest nabijgelegen optie, maar Maleisië heeft veel mogelijkheden voor actieve, of juist zalig ontspannen dagen aan een strand.
 • Deze reis kunt u ook maken met huurauto waarbij u zelf de hoogtepunten gaat bezoeken. Vraag onze reisspecialisten naar meer informatie.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst in Singapore - middagtour
2-3 Dagen ter vrije besteding in hypermodern Singapore. Breng o.a. een bezoek aan een Hawker Center. Hier kunt u genieten van vrijwel alle Aziatische keukens
4 Transfer naar Malakka – middag vrij te besteden
5 Stadstour Malakka
6 Naar Kuala Lumpur – stadstour met gids, onder meer naar de Federal Territory moskee, het Nationale Monument en het Koninklijk Paleis
7 Kuala Lumpur walking tour – bezoek aan een markt, lokaal koffiehuis, het koloniale hart van de stad en Chinatown
8 Bezoek aan Batu Caves en Fraser’s Hill – transfer naar Raub
9 Dagtrip bij Raub – allerlei jungle-activiteiten, bijvoorbeeld wandeling of trekking door het woud, raften of een tocht per terreinwagen
10 Scenic drive door Cameron Highlands – Banjarin Hot Springs Retreat
11 Weldadige verwendag in Banjarin Hotsprings retreat
12 Ipoh Heritage tour – bezoek Perak Tong Cave Temple – transfer naar Georgetown
13 Workshop koken – wandeling door de jungle met canopy tour
14 Stadstour of excursie naar Penang Hill en Kek Lok Si tempel - avondmarkt
15 Transfer naar een strandresort op Langkawi
16-17 Langkawi – vrij te besteden
18 Retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Malakka

Een koloniale smeltkroes, synoniem voor cultuur, street art en heerlijk Aziatisch eten

Cameron Highlands

De schilderachtige route door de Cameron Highlands leidt door regenwouden, langs theeplantages, tuinderijen en bloemkwekerijen. Hoog in de bergen zijn de magische nevelwouden.

Langkawi archipel

Omringd door het turquoise water van de Andaman zee liggen de 99 eilanden van de Langkawi archipel. Alleen de vier grote eilanden zijn bewoond, de overige 95 eilanden zijn ongerepte, idyllische juweeltjes.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een bruisende metropool met een multicultureel karakter, het straatbeeld toont grote contrasten. De lijst met aantrekkelijke bezienswaardigheden is lang, en elke maaltijd is een culinair feest!

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top