Ivoorkust

Natuurlijke schoonheid en aloude tradities in een land van grote contrasten

Ivoorkust

Natuurlijke schoonheid en aloude tradities in een land van grote contrasten

Ivoorkust reizen

Land met een eigen identiteit

Ivoorkust is een land van extremen; een land met de pulserende metropool Abidjan en authentieke dorpen. Ongerepte regenwouden, groene heuvels en plantages zover het oog reikt, een basiliek zo groot als de St. Pieter in Rome en vele kleine animistische offerplaatsen.  Ga culinair genieten in chique Franse restaurants of eet samen met de locals bij een eetkraam. Vind uw weg over de oranje gekleurde wegen naar een van de acht nationale parken, rij door immense palmboombossen en vlei u neer aan de Atlantische oceaan met haar bruisende branding.

De ware schoonheid van Ivoorkust

Buiten de steden Abidjan en Yamoussoukro toont Ivoorkust haar ware schoonheid. Comoé National Park is het grootste beschermde gebied van West-Afrika. De meest biodiverse savanne ter wereld is het leefgebied van leeuwen, luipaarden, aardvarkens en Afrikaanse olifanten. De dwergnijlpaarden en primatenpopulatie in Tai National Park hebben een grote aantrekkingskracht op natuuronderzoekers. De stranden rond San Pedro, Assinie en Grand Bassam zijn prachtig en de wateren zitten vol met barracuda, rode karper, zeebarbeel en tong. Hike door de groene heuvels rondom Man 'Stad van 18 Bergen' en beklim Mount Tonkoui voor een uitzicht over Liberia en Guinea.

Cultureel erfgoed

Ook qua cultuur heeft Ivoorkust veel te bieden. Bij de Dan voeren dansers op stelten ongelooflijke acrobatiek uit als onderdeel van aloude ceremoniële dansen. Een waar spektakel is het bijwonen van traditionele maskerdansen van het Baoulé volk en het Senoufo volk. Kunstliefhebbers zullen genieten van de vele kunstgaleries in Abidjan. De koloniale wijk van Grand-Bassam staat op de erfgoedlijst van UNESCO. De grandeur van de koloniale architectuur, het suggestieve Monument aux Morts en het fascinerende Museum van Nationale Klederdracht dat traditionele kleding toont van verschillende etnische groepen, maken indruk. In Nick Amon's Art Gallery bevinden zich werken van een van de meest gewaardeerde hedendaagse kunstenaars van het land. Ivoorkust is een smeltkroes van verschillende culturen.

Rondreizen Ivoorkust

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Ivoorkust

Untamed Travelling

Van onze blog

Blog Dorian Ivoorkust 2021

Het onbekende Ivoorkust

In november 2021 maakten Jozef Verbruggen en Dorian Laemers een rondreis door dit voor hen nog onbekende West-Afrikaanse land waar het toerisme langzaam op gang begint te komen

Reismogelijkheden voor Ivoorkust