Vietnam

Natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom

Vietnam

Natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom

Vietnam reizen

Rijk aan cultuur en bijzondere natuur

Vietnam is een uitgestrekt land, lang en smal, en boordevol contrasten. Het land, dat nog niet zo lang geleden werd verscheurd door geweld, bedekt de littekens van het verleden met een optimistische blik op de toekomst. Vietnam is volop in ontwikkeling, en u wordt hier welkom geheten met een stralende lach.In het uiterste zuiden ligt de Mekong-delta. Het is niet alleen de rijstschuur van Vietnam, op drijvende markten langs de uitlopers van de Mekong worden allerhande agragrische producten verhandeld. Voor de kust liggen enkele archipels, ware tropische bounty-eilanden met prachtige resorts. Een groot deel van de kust van het vasteland heeft eveneens prachtige zandstranden, en is rijk aan historische plaatsen. De oude handelsstad Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven, het is een indrukwekkend monument vol charme. In Hue vindt u tempels en pagodes, overblijfselen van het oude keizerlijke imperium.Landinwaarts liggen enkele prachtige natuurparken met een rijke biodiversiteit. Hier ziet u onder meer gibbons en andere primaten, en bijzonder veel vogelsoorten.  Grillige karstformaties zitten vol spelonken en grotten, waaronder ’s werelds grootste grot Hang Son Doong. Rijstvelden liggen als groene lappendekens tussen de bergen, de lokale bevolking verplaatst zich per ossenkar of fiets.Voor de kust bij Hanoi ligt de Ha Long-baai, met duizenden karstformaties die boven de zeespiegel uitsteken. In het uiterste noorden, nabij de grens met China, ligt de hoogste berg van Indochina, de berg Fansipan. Het omringende gebied wordt bewoond door traditionele bergvolkeren, en het lijkt of de tijd hier lang geleden is stilgezet. 

Rondreizen Vietnam

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Vietnam

Beleef Vietnam met Untamed

Eilanden in de Golf van Tonkin

Ha Long-baai is opgenomen op de lijst van de ‘New 7 Wonders of Nature’. Minder bekend, maar net zo mooi zijn de baaien van Lan Ha en Bai Tu Long.

Meer informatie

De oude handelsstad Hoi An

De historische stad Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Een rijk verleden leidde tot een smeltkroes van stijlen.

Meer informatie

Ha Long Bay

Bizarre kalkstenen rotsformaties variëren van torenhoge pilaren tot paradijselijke eilanden in de smaragdkleurige Golf van Tonkin

Meer informatie

De Mekong Delta

De machtige Mekong-rivier waaiert uit tot een netwerk van rivieren en kanalen. In het grootste agrarische gebied van Vietnam ziet u eindeloze rijstvelden, plantages en drijvende markten.

Meer informatie

De bergvolkeren van het noorden

Het uiterste noorden van Vietnam kent een zeer rijke culturele diversiteit. Tijdens een meerdaagse trekking met homestays ontmoet u verschillende bergvolkeren.

Meer informatie

Con Dao-archipel

Tropische wouden, ongerepte stranden en de mooiste koraalriffen van Vietnam

Meer informatie

Cuc Phuong National Park

Het oudste nationale park van Vietnam heeft een bijzonder rijke biodiversiteit. Verschillende – soms zeer zeldzame – apensoorten komen hier voor.

Meer informatie

De Mai Chau-Vallei

In een schilderachtig mooie omgeving ontmoet u de uiterst vriendelijke White Thai en Muong.

Meer informatie

Top accommodaties in Vietnam

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen