Cuc Phuong National Park

Het oudste nationale park van Vietnam heeft een bijzonder rijke biodiversiteit. Verschillende – soms zeer zeldzame – apensoorten komen hier voor.

Cuc Phuong National Park

Het woud slaapt nooit

Luide, schrille tonen klinken door het woud, de overige geluiden worden overstemd door het hartstochtelijke crescendo. Het is de territoriale roep van gibbons, een antwoord komt van kilometers ver. Een nieuwe dag breekt aan in het tropische woud van Cuc Phuong National Park

Neem uw verrekijker mee tijdens de ochtendwandeling. Gibbons, andere primaten en vele vogels zitten vaak hoog in de bomen. De allergrootste bomen zijn maarliefst 70 meter hoog. Echte woudreuzen op leeftijd, begroeid met lianen, orchideeën en epifyten. Patrijzen schieten weg naar een beschutte plaats op de grond, bladeren ritselen. 

In een kayak op het Yen Quang-meer is het ‘s middags merkwaardig rustig. Vissers werpen netten uit, hoog in de lucht cirkelt een roofvogel. Als de zon bijna verdwijnt daalt nevel neer over de beboste hellingen die het enorme meer begrenzen. Zwermen vleermuizen vliegen op uit het woud.

In de avond zet het woud van Cuc Phuong een nieuw lied in. Onder begeleiding van een ranger gaat u op zoek naar nachtdieren. Ogen reflecteren in de lichtbundel van uw zaklantaarn: de uil en de lori kijken terug, een civetkat vlucht naar een veilige afstand. Of was het toch een luipaard?

Rondreizen door Vietnam

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Cuc Phuong National Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top