Familiereis Noord-Vietnam

Fietsen door dorpen, varen tussen rijstvelden en speuren naar apen in een tropisch regenwoud… Een veelzijdig avontuur in het noorden van Vietnam.
Nand Fiems

Familiereis Noord-Vietnam

Familierondreis Noord-Vietnam

Het noorden van Vietnam is bijzonder aantrekkelijk voor een reis met kinderen. De temperaturen zijn milder dan in het uiterste zuiden, en het landschap biedt veel variatie. De reisafstanden blijven beperkt, waardoor er elke dag tijd is voor activiteiten en ontspanning.

Speuren naar dieren

De verschillende landschappen die u ziet blijven verrassen, en er zijn steeds weer spannende dingen te ontdekken. In het donker met een zaklamp zoeken naar nachtdieren, picknicken in een bos waar u luidruchtige gibbons hoort, een cruise op de zee en dan met een kayak een grot in varen… Het zijn leerzame, maar vooral buitengewoon leuke avonturen.

Fietsen door dorpen en een homestay

Het leven in rurale gebieden mag eenvoudig zijn, het is puur, authentiek en gastvrij. Wandelend of fietsend door dorpen en velden is het contact snel gelegd. Misschien worden uw kinderen wel uitgenodigd voor een balspel, en vertellen zij naderhand trots welke Vietnamese woorden zij geleerd hebben. Of wie weet staat u ineens in een rijstveld, en leert u hoe de jonge rijstplanten uitgezet worden. Tijdens een homestay komt u nóg dichter bij het leven van alledag. U kunt letterlijk een kijkje nemen in de lokale keuken, of zelfs meehelpen om noedels te maken. Er is geen vast programma, maar juist de onvoorspelbaarheid maakt de ervaring intens. ’s Avonds, als het licht uitgaat en de stilte neerdaalt over het dorp, dan komt ineens dat besef: u beleeft het échte Vietnam.

Aansluitend aan deze reis kunt u doorreizen naar het midden of zuiden van Vietnam, voor een verblijf in een weldadig resort aan het strand. Er zijn verschillende luxe resorts met uitstekende faciliteiten, ook voor kinderen van alle leeftijden.

Tips & tops Familiereis Noord-Vietnam:

 • Het Etnologisch museum in Hanoi laat zien hoeveel verschillende volkeren in Vietnam wonen, en hoe zij wonen. Het is een goede voorbereiding, want u zult sommige etnische groepen zelf gaan ontmoeten.
 • Tijdens de marionettenvoorstelling leert u op vermakelijke wijze over het leven op het platteland, en over de boeiende geschiedenis van Vietnam.
 • In Bat Trang groeien kinderen op met pottenbakken, het is een echt familieambacht. Met een ossenkar rijdt u door het dorp, en in de werkplaatsen kunt u een pot of schaal met de hand beschilderen.
 • In Ky Son maakt u tijdens een workshop Vietnamees koken uw eigen lunch! Stap voor stap wordt alles voorgedaan, het gaat een heerlijke maaltijd worden.
 • Een fietstocht door de dorpen bij Ky Son zit vol verrassende ontmoetingen. De mensen nodigen u graag uit voor een kop thee, en zij vertellen over hun werk op het land. Als u wilt mag u een handje meehelpen! De lunch wordt geserveerd in een traditioneel huis.
 • Bij Mai Chau is het landschap idyllisch en een beetje bizar, met vreemde karstformaties die oprijzen uit de rijstvelden. De mensen die u tegenkomt behoren tot het Thai-volk. U overnacht hier in een traditionele paalwoning.
 • Cuc Phong National Park is niet alleen mooi, het heeft een uitzonderlijk diverse flora en fauna. Bij het opvangcentrum voor primaten en schildpadden ziet u al enkele dieren, maar nóg spannender is het om zelf apen en andere dieren te gaan zoeken in het tropische woud. Dat kan zelfs tijdens een avondwandeling. Probeer de nachtdieren te vangen in het licht van uw zaklantaarn!
 • U gaat op de fiets naar het Yen Quang-meer, en stapt dan over in een kayak. Op het meer ziet u vissers aan het werk.
 • In de 10de en 11de eeuw was Hoa Lu de hoofdstad van Vietnam. De keizerlijke tempels en de citadel zijn grotendeels intact gebleven.
 • Een boottocht door het Van Long-natuurreservaat is haast een sprookje, zo mooi! De natte rijstvelden zijn omzoomd door karstbergen, en onderweg kunt u veel vogelsoorten spotten.
 • Net zo mooi zijn de karstformaties in de Golf van Tonkin. Tijdens een meerdaagse cruise ziet u verschillende baaien, waaronder de beroemde Ha Long-baai. Onderweg kunt u per kayak grotten bezoeken, en regelmatig kunt u een duik nemen in de zee.
 • Tijdens de cruise maakt u een lange stop op het Cat Ba-eiland. In het regenwoud gaat u op zoek naar de zeldzame languren, die alleen hier voorkomen. Het woud kwettert, tsjilpt, ritselt en krast…het zijn geluiden die u bij zullen blijven.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst in Hanoi
2 Excursie naar Bat Trang pottenbakkersdorp – museumbezoek, waterfietsen en marionettenshow in Hanoi
3 Bezoek aan de Thay-pagode – workshop Vietnamees koken – fietsen of wandelen in Ky Son – boerderijbezoek
4 Fietstocht en bezoek aan het dorp Duong Lam en de Mia-pagode
5 Wandelen of fietsen in Mai Chau – excursie naar de Mo Luong-grot en stelthuizen – traditionele muziek- en dansvoorstelling
6 Actieve dag in Mai Chau-vallei met als opties wandelen, fietsen, kayakken, rotsklimmen, workshop weven
7 Naar het bezoekerscentrum van Cuc Phuong National Park en opvangcentrum voor primaten en schildpadden – excursie naar prehistorische grot – avondwandeling in het park met een ranger
8 Wandeling in Cuc Phuong National Park – fietsen naar Yen Quang-meer en kayakken
9 Wandeling en picknick in Cuc Phuong National Park – transfer naar Ninh Binh
10 Excursie naar de tempels en citadel van Hoa Lu – boottocht door Van Long Natuurreservaat
11 Cruise naar Ha Long-baai en Lan Ha-baai
12 Cruise naar Cat Ba-eiland en Bai Tu Long-baai
13 Terugvlucht naar Europa

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Eilanden in de Golf van Tonkin

Ha Long-baai is opgenomen op de lijst van de ‘New 7 Wonders of Nature’. Minder bekend, maar net zo mooi zijn de baaien van Lan Ha en Bai Tu Long.

De Mai Chau-Vallei

In een schilderachtig mooie omgeving ontmoet u de uiterst vriendelijke White Thai en Muong.

Cuc Phuong National Park

Het oudste nationale park van Vietnam heeft een bijzonder rijke biodiversiteit. Verschillende – soms zeer zeldzame – apensoorten komen hier voor.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top