De Mai Chau-Vallei

In een schilderachtig mooie omgeving ontmoet u de uiterst vriendelijke White Thai en Muong.

De Mai Chau-Vallei

Rustieke dorpen tussen rijstvelden en groentenakkers

Water stroomt hoorbaar door de irrigatiekanalen, eenden dobberen in het kalme water van kleine rivieren en poelen. Het is heerlijk rustig in de Mai Chau-vallei. Rustieke dorpen liggen tussen de rijstvelden en groentenakkers, hier wonen de White Thai en de Muong. Terwijl u te voet of op de fiets passeert, groeten de mensen u vriendelijk. Dankzij een succesvol community-based tourism project is de bevolking in de vallei bekend met bezoekers uit verre landen. 

De omgeving is idyllisch. Uw route kan leiden naar een lokale markt, of een paar grotten en watervallen. Ook kunt u hier deelnemen aan een ecotour, en leren over de werkzaamheden op de farm. Vissers leren u graag om het ronde visnet uit te werpen in de rijke viswateren. Op de achtergrond liggen de bergen en bossen van het Pu Luong natuurreservaat. Heerlijk voor een wandeling in de schaduw van een tropisch woud, en om te zoeken naar allerlei dieren. In het voorjaar zijn hier opmerkelijk veel vlinders!

Voor een maaltijd kunt u terecht bij een lokaal restaurant. De specialiteiten van de streek zijn onder meer in bamboe gekookte rijst, salade met de bloemen van de bananenboom, zoetwaterslakken en groenten uit het woud. Wat hier nooit zal ontbreken is een karaf lokaal geproduceerde rijstwijn.

 

Rondreizen door Vietnam

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR De Mai Chau-Vallei

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top