Rondreis Cambodja – Vietnam

Wandelend over trails, varend in een jonk, zelf fietsend of per fietstaxi; deze afwisselende reis leidt u langs het mooiste van Cambodja en Vietnam.

Rondreis Cambodja – Vietnam

Gevarieerde rondreis Cambodja – Vietnam

De reis begint in Siem Reap, het epicentrum van chic Cambodja. Het is niet alleen de toegangspoort tot het grootste religieuze monument in de wereld maar ook een prachtige omgeving om fietsend en per boot te verkennen. De kleurrijke markten, het schilderachtige platteland en de bedrijvigheid op het Tonlé Sap meer worden opgevolgd door een verblijf in cultuurrijk Phnom Penh, een mengeling van oud en nieuw, Aziatisch en Westers met een Frans accent.

De volgende veertien dagen brengt u door in Vietnam. Eerst in het koelere bergachtige noorden, in valleien vol uitgestrekte rijstvelden en kleine dorpen waar u kennismaakt met bergvolkeren. Dan per jonk in de baai van Ha Long langs bijzondere rotsformaties om vervolgens langzaam af te zakken via de religieuze sites in Hue naar het warmere zuiden. In het zinderende Ho Chi Minh dwaalt u door tijdloze steegjes en laveert u tussen strakke moderne wolkenkrabbers. De reis eindigt in de Mekong delta, waar boten, huizen en markten drijven op het ritme van de talloze kanalen en rivieren die kriskras door het landschap meanderen.

Tips & tops van Rondreis Cambodja & Vietnam:

  • Tijdens ‘het kleine circuit’ van Siem Reap bezoekt u de meest gedenkwaardige tempels waaronder wereldberoemd Angkor Wat en vele boeddhistische kloosters.
  • Wek uw eetlust op met gebakken krekel, sprinkhaan en zijderups voordat u zich op 60 Road Street aan de rijke variatie aan Khmer gerechten waagt.
  • De boottocht over Tonlé Sap laat u kennismaken met het leven op het water, langs drijvende huizen en Kompong Phluck, een dorp op palen.
  • De glinsterende torens van het Koninklijk Paleis, de saffraankleurige gewaden van monniken, de schittering van de Mekong rivier, het enige donkere in Phnom Penh is het Tuol Sleng genocide museum.
  • De musea en pagodes in Hanoi zijn zeer indrukwekkend, maar voor foodies gaat de hemel pas echt open bij een bezoek aan de markt. Vers fruit, een overdaad aan kruiden, verse bloemen, vlees, vis en kikkers, alles is er om de perfecte 'pho' en 'hoa qua dam' te bereiden.
  • De cruise per jonk door Halong Bay heeft langdurige ankerpauzes zodat u kunt relaxen op de hagelwitte zandstranden en kajakken tussen de mysterieuze kalkstenen pilaren.
  • Tijdens het bezoek aan het traditionele landbouwbedrijf in Tra Qua – te fiets of per auto, aan u de keus - mág u mee tuinieren voor de kookles begint. U leert hier de lokale delicatesse ‘tam hu’ bereiden.
  • De stadstour door Ho Chi Minh leidt u langs pagodes, markten, musea, het voormalige presidentiële paleis en de hoogtepunten van het koloniale Saigon, inclusief het operagebouw.
  • Cai Be bevindt zich in het hart van de delta en staat bekend om zijn kleurrijke drijvende markt en de altijd groene eilanden.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst in Siem Raep
2-3 Tour ‘het kleine circuit’ Siem Reap inclusief Ankor Wat – fietstocht platteland – boottocht Tonlé Sap
4 Vlucht naar Phnom Penh – namiddag vrij te besteden
5 Hoogtepunten Phnom Penh per fietstaxi - sunset riviercruise
6 Dag vrij te besteden - avondvlucht naar Hanoi
7 Tour Hanoi
8-9 Transfer naar Mai Chau – fietstocht door de vallei - wandeling naar Hmong dorp
10 Wandeling naar dorpen Pom Coong en Lac – transfer naar Hanoi
11-12 Tweedaagse cruise per jonk door Halong Bay - transfer naar Hanoi - vlucht naar Hue
13 Dagtour Hue met boottocht over de Perfume rivier en bezoek aan religieuze sites
14 Transfer via de Hai Van pas naar Hoi An – rest dag ter vrije besteding
15 Bezoek aan landbouwbedrijf in Tra Que – kookles
16-17 Transfer naar vliegveld – vlucht naar Ho Chi Minhstad - stadstour Ho Chi Minh en bezoek aan Cu Chi tunnels
18 Transfer naar Cai Be - cruise op privé jonk – transfer naar Can Tho
19 Drijvende groenten en fruitmarkten van Cai Rang –fietstocht platteland – transfer naar Ho Chi Minhstad
20 Retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Ha Long Bay

Bizarre kalkstenen rotsformaties variëren van torenhoge pilaren tot paradijselijke eilanden in de smaragdkleurige Golf van Tonkin

Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja, ooit één van de mooiste hoofdsteden van Azië, nu het 'Parijs van het Oosten'.

Tempels

Angkor Wat, het is wellicht de eerste naam die opkomt als u denkt aan tempels in Cambodja. Er is echter eindeloos veel meer. Cambodja heeft tempels van mos, en tempels van goud.

Tonlé Sap

Extreem wisselende waterstanden bepalen het leven rond Tonlé Sap. Een uniek en vruchtbaar ecosysteem, dat van de bevolking creatieve aanpassingen vergt.

De bergvolkeren van het noorden

Het uiterste noorden van Vietnam kent een zeer rijke culturele diversiteit. Tijdens een meerdaagse trekking met homestays ontmoet u verschillende bergvolkeren.

De Mekong Delta

De machtige Mekong-rivier waaiert uit tot een netwerk van rivieren en kanalen. In het grootste agrarische gebied van Vietnam ziet u eindeloze rijstvelden, plantages en drijvende markten.

De oude handelsstad Hoi An

De historische stad Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Een rijk verleden leidde tot een smeltkroes van stijlen.

De Mai Chau-Vallei

In een schilderachtig mooie omgeving ontmoet u de uiterst vriendelijke White Thai en Muong.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top