De bergvolkeren van het noorden

Het uiterste noorden van Vietnam kent een zeer rijke culturele diversiteit. Tijdens een meerdaagse trekking met homestays ontmoet u verschillende bergvolkeren.

De bergvolkeren van het noorden

Waar twee werelden elkaar ontmoeten

De landschappen in het grensgebied met China zijn adembenemend mooi. U loopt tussen hoge bergen en door mistige valleien langs een mozaïek van rijstterrassen, dat fraai afsteekt in het ruige landschap. Vrouwen met felgekleurde hoofddoeken en gevlochten manden op de rug blijven staan als u over het pad komt aanlopen. Zij twijfelen even, maar de nieuwsgierigheid overwint. Twee werelden ontmoeten elkaar, het ijs is snel gebroken.

Bijzonder kleurrijke klederdrachten verraden tot welke groep iemand hoort, maar het zijn de nuances in de traditionele leefstijl die de identiteit van elk volk bepalen. Te voet kunt u de culturele rijkdom van het noorden van Vietnam ontdekken, in een wereld ver van hippe trends en electronische gadgets. Vanuit Sapa kunt u dagtochten maken vanuit het comfort van een goed hotel. Een langere trekking in meer afgelegen gebieden maakt uw kennismaking met verschillende bergvolkeren echter intenser en meer authentiek.

Te gast bij een lokale familie

Tijdens een homestay bent u te gast bij een lokale familie. Drie of vier generaties leven onder een dak, iedereen helpt mee bij de dagelijkse taken rond het huis. Even maakt u deel uit van het huishouden. Een intiem kijkje in het leven in deze uithoek van Vietnam, en u ervaart gastvrijheid zonder franje: puur, oprecht en hartverwarmend.

Rondreizen door Vietnam

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR De bergvolkeren van het noorden

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top