Rondreis Vietnam

Van Ho Chi Minh City naar Hanoi, een zeer diverse reis vol klassieke hoogtepunten

Nand Fiems

Rondreis Vietnam

Van Ho Chi Minh City naar Hanoi, een zeer diverse reis vol klassieke hoogtepunten

Nand Fiems

Rondreis Vietnam

Klassieke rondreis

Aan het begin van uw reis verblijft u meerdere nachten in Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. Dat maakt het prettig om in figuurlijke zin te ‘landen’, en te wennen aan het warme klimaat van het zuiden. De onderdompeling in de cultuur en natuur van het uitgestrekte land gaat echter meteen van start. Al tijdens de eerste dagtochten maakt u kennis met de vriendelijke en goedlachse bevolking, en krijgt u een beeld van de historische hoogtepunten – maar ook dieptepunten – van Vietnam. De verschillende landschappen zijn panoramisch en sereen.

De toon is gezet, dit is de diversiteit die u mag verwachten van uw reis van het uiterste zuiden naar het noorden van Vietnam. Om de reistijden te bekorten maakt u enkele binnenlandse vluchten, zodat er meer tijd is om zonder haast verschillende regio’s te ontdekken. Onderweg maakt u voortdurend sprongen in de tijd: van keizerlijke dynastieën naar handelsposten uit het VOC-tijdperk, van de Viet Cong-strijd naar het heden. Oude tradities zijn vervlochten met het moderne leven, en krijgen kleur door de verschillende etnische groepen.

De tropische zone ligt ver achter u als u in Hanoi aankomt. Het koele klimaat van de bergen staat in schril contrast met de hitte tijdens de eerste dagen van uw reis. Hoe anders is de natuurlijke vegetatie, en op de markt liggen andere lokale producten. Ongemerkt is het aroma van Vietnam veranderd. Wat hetzelfde bleef, is de vriendelijke lach van de Vietnamezen.

Tips & tops Rondreis Vietnam:

 • Maak kennis met de grote contrasten van Ho Chi Minh City (voormalig Saigon) tijdens een stadstour. Historisch, vol traditie, en cosmopolitisch.
 • De landelijke omgeving van Tay Ninh is bijzonder pittoresk. Aan het oog onttrokken zijn de Cu Chi-tunnels. U kunt hierin afdalen om een idee te krijgen van de omstandigheden waarin de Viet Cong-guerilla streed.
 • Dwaal per traditionele boot door de Mekong Delta. Op de drijvende markt van Cai Be komen honderden volgeladen boten samen. Een visueel spektakel!
 • Dalat is de stad van laaghangende nevel, koele lucht en naaldbomen. Dalat is tevens de stad van prachtige Art Deco-architectuur, zoals het oude treinstation.
 • In Nha Trang is veel te beleven en het strand is nooit ver weg. Blijft u in de stad, of duikt u een paar dagen onder in een tropisch resort?
 • Fraaie portieken, nauwe steegjes en authentieke handelshuizen geven de oude havenstad Hoi An haar charme.
 • De gloriedagen van het Champa-koninkrijk in My Son liggen in een ver, ver verleden. Monumenten van rode baksteen doorstonden de tand des tijds ternauwernood. Moedige planten vinden houvast in de gebroken muren.
 • In een cyclo fietstaxi zit u eerste rang, voorop, met vrij uitzicht naar alle kanten. De keizerlijke monumenten van de stad Hue komen voorbij in een rustig tempo.
 • De verfijnde smaken van culinair Hue worden gezien als de beste keuken van heel Vietnam. De ‘Keizerlijke Keuken’ van Hue doet daar nog een schepje bovenop. Kostelijke gerechten met klinkende namen worden uitbundig opgediend: komkommers worden draken, ananassen mythische vogels.
 • Aai eens een schildpad! In de ‘Temple of Literature’ in Hanoi staan veel stenen sculpturen, waaronder een lange rij schildpadden met stèles op hun rug. Als studenten een examen tegemoet gaan, aaien zij de kop van zo’n schildpad. Dat brengt geluk en wijsheid.
 • Het dorp Duong Lam lijkt recht uit een prentenboek te komen. Eeuwenoude huizen van lateriet, smalle straten, doorkijkjes… echt een plaatje!
 • Bijzondere klederdrachten en een schitterende, bergachtige omgeving vindt u in Sapa. De temperatuur is aangenaam, trek uw wandelschoenen aan en trek door dorpen en valleien.
 • Uw reis eindigt loom en voldaan op een cruiseschip. Ontelbare karstformaties weerspiegelen in het water van de Ha Long-baai.

Uw reis op maat

Deze rondreis is enkel een voorbeeldreis ter inspiratie. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen.

Dagelijks overzicht

1 Aankomst Ho Chi Minh City
2 Vrij te besteden dag in Ho Chi Minh City
3 Dagexcursie naar Cao Dai tempel in Tay Ninh – Cu Chi tunnels
4 Dagexcursie naar de Mekong Delta - boottocht en bezoek aan de drijvende markt van Cai Be, en Dong Hoa Hiep-eiland
5 Vlucht naar Dalat – Bezoek Bao Dai’s zomerpaleis, Xuan Huong-meer, Lam Ty Ni-pagode en markt
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

Vietnam's Mekong Delta

De Mekong Delta

De machtige Mekong-rivier waaiert uit tot een netwerk van rivieren en kanalen. In het grootste agrarische gebied van Vietnam ziet…

Inspiratie reizen voor Vietnam