Rondreis Vietnam

Van Ho Chi Minh City naar Hanoi, een zeer diverse reis vol klassieke hoogtepunten
Nand Fiems

Rondreis Vietnam

Klassieke rondreis

Aan het begin van uw reis verblijft u meerdere nachten in Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. Dat maakt het prettig om in figuurlijke zin te ‘landen’, en te wennen aan het warme klimaat van het zuiden. De onderdompeling in de cultuur en natuur van het uitgestrekte land gaat echter meteen van start. Al tijdens de eerste dagtochten maakt u kennis met de vriendelijke en goedlachse bevolking, en krijgt u een beeld van de historische hoogtepunten – maar ook dieptepunten – van Vietnam. De verschillende landschappen zijn panoramisch en sereen.

De toon is gezet, dit is de diversiteit die u mag verwachten van uw reis van het uiterste zuiden naar het noorden van Vietnam. Om de reistijden te bekorten maakt u enkele binnenlandse vluchten, zodat er meer tijd is om zonder haast verschillende regio’s te ontdekken. Onderweg maakt u voortdurend sprongen in de tijd: van keizerlijke dynastieën naar handelsposten uit het VOC-tijdperk, van de Viet Cong-strijd naar het heden. Oude tradities zijn vervlochten met het moderne leven, en krijgen kleur door de verschillende etnische groepen.

De tropische zone ligt ver achter u als u in Hanoi aankomt. Het koele klimaat van de bergen staat in schril contrast met de hitte tijdens de eerste dagen van uw reis. Hoe anders is de natuurlijke vegetatie, en op de markt liggen andere lokale producten. Ongemerkt is het aroma van Vietnam veranderd. Wat hetzelfde bleef, is de vriendelijke lach van de Vietnamezen.

Tips & tops Rondreis Vietnam:

 • Maak kennis met de grote contrasten van Ho Chi Minh City (voormalig Saigon) tijdens een stadstour. Historisch, vol traditie, en cosmopolitisch.
 • De landelijke omgeving van Tay Ninh is bijzonder pittoresk. Aan het oog onttrokken zijn de Cu Chi-tunnels. U kunt hierin afdalen om een idee te krijgen van de omstandigheden waarin de Viet Cong-guerilla streed.
 • Dwaal per traditionele boot door de Mekong Delta. Op de drijvende markt van Cai Be komen honderden volgeladen boten samen. Een visueel spektakel!
 • Dalat is de stad van laaghangende nevel, koele lucht en naaldbomen. Dalat is tevens de stad van prachtige Art Deco-architectuur, zoals het oude treinstation.
 • In Nha Trang is veel te beleven en het strand is nooit ver weg. Blijft u in de stad, of duikt u een paar dagen onder in een tropisch resort?
 • Fraaie portieken, nauwe steegjes en authentieke handelshuizen geven de oude havenstad Hoi An haar charme.
 • De gloriedagen van het Champa-koninkrijk in My Son liggen in een ver, ver verleden. Monumenten van rode baksteen doorstonden de tand des tijds ternauwernood. Moedige planten vinden houvast in de gebroken muren.
 • In een cyclo fietstaxi zit u eerste rang, voorop, met vrij uitzicht naar alle kanten. De keizerlijke monumenten van de stad Hue komen voorbij in een rustig tempo.
 • De verfijnde smaken van culinair Hue worden gezien als de beste keuken van heel Vietnam. De ‘Keizerlijke Keuken’ van Hue doet daar nog een schepje bovenop. Kostelijke gerechten met klinkende namen worden uitbundig opgediend: komkommers worden draken, ananassen mythische vogels.
 • Aai eens een schildpad! In de ‘Temple of Literature’ in Hanoi staan veel stenen sculpturen, waaronder een lange rij schildpadden met stèles op hun rug. Als studenten een examen tegemoet gaan, aaien zij de kop van zo’n schildpad. Dat brengt geluk en wijsheid.
 • Het dorp Duong Lam lijkt recht uit een prentenboek te komen. Eeuwenoude huizen van lateriet, smalle straten, doorkijkjes… echt een plaatje!
 • Bijzondere klederdrachten en een schitterende, bergachtige omgeving vindt u in Sapa. De temperatuur is aangenaam, trek uw wandelschoenen aan en trek door dorpen en valleien.
 • Uw reis eindigt loom en voldaan op een cruiseschip. Ontelbare karstformaties weerspiegelen in het water van de Ha Long-baai.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst Ho Chi Minh City
2 Vrij te besteden dag in Ho Chi Minh City
3 Dagexcursie naar Cao Dai tempel in Tay Ninh – Cu Chi tunnels
4 Dagexcursie naar de Mekong Delta - boottocht en bezoek aan de drijvende markt van Cai Be, en Dong Hoa Hiep-eiland
5 Vlucht naar Dalat – Bezoek Bao Dai’s zomerpaleis, Xuan Huong-meer, Lam Ty Ni-pagode en markt
6 Citytour Nha Trang
7 Strand en eilandtour
8 Vlucht naar Danang – wandeling in het oude centrum van Hoi An
9 Dagexcursie naar My Son – bezoek aan historische sites - Hoi An
10 Citytour Hue – bezoek aan historische sites en Cham museum – bezoek vissersdorp Lang Co
11 Cyclo-tour Hue – ‘Old City’, Tinh Tam-meer, Thien Mu-pagode en marktbezoek
12 Vlucht naar Hanoi – citytour naar tempels en pagodes, etnologisch museum, Hoan Kiem-meer, het oude stadsdeel ’36 streets’ en Hang Be-markt
13 Dagexcursie naar Hoa Lu – historische sites, bezoek aan dorpen, tocht per sampan
14 Dagexcursie naar Duong Lam – bezoek eeuwenoude huizen, tempels en Mia Pagoda
15 Kookworkshop – coach naar Lao Cai
16 Wandeling in en rond Sapa
17 Bezoek lokale markt – wandeling – nachttrein naar Hanoi
18 Ha Long-baai cruise – overnachting aan boord
19 Transfer naar Hanoi
20 Vertrek naar Europa

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Eilanden in de Golf van Tonkin

Ha Long-baai is opgenomen op de lijst van de ‘New 7 Wonders of Nature’. Minder bekend, maar net zo mooi zijn de baaien van Lan Ha en Bai Tu Long.

De bergvolkeren van het noorden

Het uiterste noorden van Vietnam kent een zeer rijke culturele diversiteit. Tijdens een meerdaagse trekking met homestays ontmoet u verschillende bergvolkeren.

De Mekong Delta

De machtige Mekong-rivier waaiert uit tot een netwerk van rivieren en kanalen. In het grootste agrarische gebied van Vietnam ziet u eindeloze rijstvelden, plantages en drijvende markten.

De oude handelsstad Hoi An

De historische stad Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Een rijk verleden leidde tot een smeltkroes van stijlen.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top