Eilanden in de Golf van Tonkin

Ha Long-baai is opgenomen op de lijst van de ‘New 7 Wonders of Nature’. Minder bekend, maar net zo mooi zijn de baaien van Lan Ha en Bai Tu Long.

Eilanden in de Golf van Tonkin

De tanden van de draak

Traditionele jonken en cruiseschepen met oranje zeilen varen door het betoverende waterlabyrint van de Ha Long-baai. Een sprookje, zo mooi! Volgens de overlevering zijn de eilanden van de Ha Long-baai de tanden van een enorme draak, die de bevolking bijstond in de strijd tegen een machtige vijand.

Duizenden karstformaties

Geologen vertellen een ander verhaal over de creatie van het oeroude landschap, niet alleen van Ha Long, maar van een veel uitgestrekter gebied in de Golf van Tonkin. Honderden miljoenen jaren van geologisch geweld waren nodig voor het ontstaan van een grillig en zwaar geërodeerd kalkstenen landschap, dat grotendeels onder water ligt. U ziet slechts de toppen: conische kalkformaties en monolieten steken uit boven het smaragdgroene wateroppervlak. De begroeiing op de ontoegankelijke toppen is onaangetast, een ecologische schatkamer.

Dagtochten en cruises

Ha Long-baai ligt er vredig bij, de draak en het oergeweld zijn gekalmeerd. Het water nodigt uit om het prachtige gebied te verkennen. Kleine Chinese en Vietnamese jonken varen af en aan vanuit de haven van Ha Long City, meestal voor een dagtocht.

Grotere, soms zeer luxe cruisers hebben een groter bereik. Dat is uw kans om aan de drukte te ontsnappen, en verder te varen naar de Lan Ha-baai of de Bai Tu Long-baai. U stapt regelmatig in een zeekayak, om de mooiste plekken goed te kunnen naderen: een mangrovebos, kleine stranden, en vele grotten die te voet te verkennen zijn. Gekleurd licht weerkaatst op de wanden, of u loopt in een duistere grot tot het kwijnende daglicht u terugroept. In een traditionele boot van bamboe vaart u door een drijvend vissersdorp, en er zijn prachtige locaties om te zwemmen en te snorkelen. Op het eiland Cat Ba kunt u aan wal, het is één van de weinige bewoonde eilanden. Maar al zou u aan boord blijven, het uitzicht vanaf het dek verveelt nooit.

Rondreizen door Vietnam

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Eilanden in de Golf van Tonkin

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top