Arctisch Alaska & Canada

Arctisch Alaska & Canada

Arctisch Alaska & Canada

Alaska is een ongerepte, ruige bestemming bij uitstek. De grootste staat van de Verenigde Staten is tevens één van de meest dunbevolkte staten, met nog geen miljoen inwoners. Meer dan de helft daarvan woont in de drie grootste steden: Anchorage, Fairbanks en Juneau. Wat overblijft is een land van grote leegtes, afgelegen communities, en een uitbundige natuur en grootse landschappen. Hier leven elanden en rendieren, wolven en vossen, bijzonder veel grote roofvogels, maar ook zwarte beren en grizzly’s. Een encounter met deze imposante dieren zal uw hart sneller doen slaan!

Er zijn meerdere, enorm uitgestrekte nationale parken, met een adequate, soms echter summiere infrastructuur. Zo is het wegennet beperkt, maar overal in het land zijn airstrips waar kleine vliegtuigen u rechtstreeks naar het hart van een natuurgebied brengen. Waar geen hotels en lodges zijn kunt u gebruik maken van rustieke cabins, of kamperen in een wildernis van wouden, besneeuwde bergen, gletsjers, meren, rivieren en glooiende valleien. Warm uw handen bij een knapperend houtvuur, terwijl het landschap langzaam verkleurt door de ondergaande zon.

Zomer en winter zijn er allerlei sportieve activiteiten, variërend van een tocht met hondensledes, langlaufen, trekkings, kajakken, cruises in een fjordenlandschap, vissen en riviertochten. Tijdens de zomermaanden is Alaska beslist meer toegankelijk. Echter, als u extreme koude en korte dagen wilt ervaren, wacht u een spectaculair mooi winters avontuur. In het hoge noorden, het Arctische gebied, kunt u als ultieme beloning het dansende licht van de Aurora Borealis aanschouwen.

Rondreizen Noordpool

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Arctisch Alaska & Canada

Inspiratie reizen voor Arctisch Alaska & Canada