Spitsbergen, of Svalbard

Ongerepte poolwildernis

Location: Svalbard, Norway

Spitsbergen, of Svalbard

Ongerepte poolwildernis

Location: Svalbard, Norway

Spitsbergen, of Svalbard

IN HET SPOOR VAN DE POOLREIZIGERS

Ongerepte poolwildernis Spitsbergen (in het Noors: Svalbard) biedt met haar fjorden, gletsjers, bergen en glooiende toendra eindeloze mogelijkheden voor natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen. De adembenemende landschappen zijn het leefgebied van rendieren, poolvossen en zeehonden. Spot tussen het pakijs ijsberen en walrussen en op zee beluga’s, bultruggen en blauwe vinvissen. Ook voor de vogelaar is het genieten met arctische vogelsoorten als ivoormeeuwen, zeekoeten en alken. Bezoek ter afwisseling de historische nederzettingen Longyearbyen, Barentsburg en Ny Ålesund, waar de nostalgie van de vroegere walvisvaarders en poolreizigers zoals Willem Barentsz nog altijd rondwaart.

Expeditiecruises naar Spitsbergen

Met een expeditieschip, varend door het pakijs en langs de kust waar het rijke dierenleven zich voornamelijk afspeelt, heeft u de beste mogelijkheid ijsberen, walrussen en vele walvissoorten te observeren. Met Zodiacs vaart u vervolgens regelmatig door de fjorden en gletsjerlandschappen naar een verlaten baai om de dieren- en plantenwereld van dichtbij te bekijken. Expeditiecruises naar Spitsbergen varen van mei tot en met september, de beste tijd voor het spotten van walvissen, walrussen en ijsberen. Veel vogels vertrekken al eind augustus.

Rondreizen Noordpool

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Foto’s Spitsbergen, of Svalbard

Top accommodaties in Spitsbergen, of Svalbard

Inspiratie reizen voor Spitsbergen, of Svalbard