Cambodja

Land of Smiles

Cambodja

Land of Smiles

Cambodja reizen

Rondreizen in 'Land of Smiles'

Vijf uur ’s morgens, de poorten van Angkor Wat gaan open. Bezoekers stromen binnen voor het magische ogenblik, als het silhouet van de grootse tempel zich aftekent tegen de oranje kleuren van het eerste licht. Alles komt even samen in dat moment, bij het monumentale icoon dat verweven is met de indentiteit van Cambodja. Het land telt duizenden – meest Boeddhistische – tempels en pagodes, zichtbaar in het vlakke landschap of op de top van een heuvel, of verborgen in dichte wouden. De overheersende kleur bij de tempels is die van de saffraankleurige monnikskleden.Zelfs in de cosmopolitische stad Phnom Penh voldoet het tempo van een tuktuk of een cyclo om erop uit te trekken, en in Siem Reap en Battambang mag u nog een versnelling lager schakelen. U wordt steevast begroet met de aanstekelijke glimlach van de Cambodjanen. Dat doet haast vergeten dat het land uiterst grimmige tijden heeft doorstaan, men kijkt liever vooruit.Buiten de steden ligt een andere wereld. Waar het vlak is, kleuren uitgestrekte rijstvelden het landschap frisgroen, de palmyrapalmen steken fier boven het veld uit. Het Cardemomgebergte en de oostelijke provincies zijn bergachtig. Hier stromen vele rivieren en kreken, en de natuur is veel minder gecultiveerd, ruiger. Het zijn de beste plekken om wild te spotten, en om lange wandeltochten door de natuur te maken. De machtige Mekong-rivier slingert door het land van noord naar zuid. Minstens zo indrukwekkend is het Tonlé Sap-meer, waar sterk wisselende waterstanden het leven bepalen. Het is het pulserende hart van Cambodja, met de rijkste visgronden. Vissersfamilies wonen in drijvende dorpen of dorpen op stelten, twee extreme oplossingen om ook in de regentijd droge voeten te houden.Aan de Golf van Thailand liggen prachtige tropische stranden. De mooiste resorts vindt u in Kep, Sihanoukville en op de Koh Rong archipel. Koraalriffen, een lauwe blauwe zee, wuivende palmen…de ideale omgeving om uw reis door Cambodja af te sluiten.

Rondreizen Cambodja

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Cambodja

Beleef Cambodja met Untamed

Tempels

Angkor Wat, het is wellicht de eerste naam die opkomt als u denkt aan tempels in Cambodja. Er is echter eindeloos veel meer. Cambodja heeft tempels van mos, en tempels van goud.

Meer informatie

Sihanoukville

Prachtige resorts met privé-stranden in een tropische omgeving, en om de hoek de levendige plaats Sihanoukville.

Meer informatie

Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja, ooit één van de mooiste hoofdsteden van Azië, nu het 'Parijs van het Oosten'.

Meer informatie

Koh Rong Archipel

Verborgen schatten in de Golf van Thailand voor het ultieme tropische strandverblijf.

Meer informatie

Kep

Een bungalow met uitzicht op zee, vlakbij de vriendelijke plaats Kep waar de mensen u met een lach tegemoet treden. Een heerlijke plek voor zorgeloze dagen met zon, zee en wuivende palmen.

Meer informatie

Het Kardemom gebergte

Onontgonnen tropische jungle vol onbekend wild.

Meer informatie

Battambang

Pittoresk gelegen aan de oever van de Sangker-rivier, dit is een heerlijke stad met goed bewaard gebleven koloniale gebouwen. In Battambang is bijzondere aandacht voor muziek, dans, schilderkunst en… circus!

Meer informatie

Tonlé Sap

Extreem wisselende waterstanden bepalen het leven rond Tonlé Sap. Een uniek en vruchtbaar ecosysteem, dat van de bevolking creatieve aanpassingen vergt.

Meer informatie

Top accommodaties in Cambodja

Onze klantervaringen

Reisvoorstel voor aanvragen