Cambodja

Land of Smiles

Cambodja REIZEN

Rondreizen in 'Land of Smiles'

Vijf uur ’s morgens, de poorten van Angkor Wat gaan open. Bezoekers stromen binnen voor het magische ogenblik, als het silhouet van de grootse tempel zich aftekent tegen de oranje kleuren van het eerste licht. Alles komt even samen in dat moment, bij het monumentale icoon dat verweven is met de indentiteit van Cambodja. Het land telt duizenden – meest Boeddhistische – tempels en pagodes, zichtbaar in het vlakke landschap of op de top van een heuvel, of verborgen in dichte wouden. De overheersende kleur bij de tempels is die van de saffraankleurige monnikskleden.

Zelfs in de cosmopolitische stad Phnom Penh voldoet het tempo van een tuktuk of een cyclo om erop uit te trekken, en in Siem Reap en Battambang mag u nog een versnelling lager schakelen. U wordt steevast begroet met de aanstekelijke glimlach van de Cambodjanen. Dat doet haast vergeten dat het land uiterst grimmige tijden heeft doorstaan, men kijkt liever vooruit.

Buiten de steden ligt een andere wereld. Waar het vlak is, kleuren uitgestrekte rijstvelden het landschap frisgroen, de palmyrapalmen steken fier boven het veld uit. Het Cardemomgebergte en de oostelijke provincies zijn bergachtig. Hier stromen vele rivieren en kreken, en de natuur is veel minder gecultiveerd, ruiger. Het zijn de beste plekken om wild te spotten, en om lange wandeltochten door de natuur te maken. De machtige Mekong-rivier slingert door het land van noord naar zuid. Minstens zo indrukwekkend is het Tonlé Sap-meer, waar sterk wisselende waterstanden het leven bepalen. Het is het pulserende hart van Cambodja, met de rijkste visgronden. Vissersfamilies wonen in drijvende dorpen of dorpen op stelten, twee extreme oplossingen om ook in de regentijd droge voeten te houden.

Aan de Golf van Thailand liggen prachtige tropische stranden. De mooiste resorts vindt u in Kep, Sihanoukville en op de Koh Rong archipel. Koraalriffen, een lauwe blauwe zee, wuivende palmen…de ideale omgeving om uw reis door Cambodja af te sluiten.

RONDREIZEN DOOR Cambodja

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Cambodja

BELEEF Cambodja MET UNTAMED

Tempels

Angkor Wat, het is wellicht de eerste naam die opkomt als u denkt aan tempels in Cambodja. Er is echter eindeloos veel meer. Cambodja heeft tempels van mos, en tempels van goud.

Sihanoukville

Prachtige resorts met privé-stranden in een tropische omgeving, en om de hoek de levendige plaats Sihanoukville.

Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja, ooit één van de mooiste hoofdsteden van Azië, nu het 'Parijs van het Oosten'.

Koh Rong Archipel

Verborgen schatten in de Golf van Thailand voor het ultieme tropische strandverblijf.

Kep

Een bungalow met uitzicht op zee, vlakbij de vriendelijke plaats Kep waar de mensen u met een lach tegemoet treden. Een heerlijke plek voor zorgeloze dagen met zon, zee en wuivende palmen.

Het Kardemom gebergte

Onontgonnen tropische jungle vol onbekend wild.

Battambang

Pittoresk gelegen aan de oever van de Sangker-rivier, dit is een heerlijke stad met goed bewaard gebleven koloniale gebouwen. In Battambang is bijzondere aandacht voor muziek, dans, schilderkunst en… circus!

Tonlé Sap

Extreem wisselende waterstanden bepalen het leven rond Tonlé Sap. Een uniek en vruchtbaar ecosysteem, dat van de bevolking creatieve aanpassingen vergt.

Top accommodaties in Cambodja

Heritage Suites Hotel

Frans-koloniale elegantie en modern Cambodjaans design in het hart van Siem Reap

Park Hyatt Siem Reap

Modern toevluchtsoord bij Angkor Wat

Song Saa Private Island

Verleidelijke luxe en romantiek op een tropisch eiland

ONZE KLANTERVARINGEN 

Yolaine Prévost

Aan de andere kant van de wereld… We zijn gestart in het Palace Gate Hotel, een absolute aanrader, in de hoofdstad Phnom Penh. Overdag werden we ondergedompeld in de recente geschiedenis van het land (de jaren ’70 zijn niet zo lang geleden). Onze kinderen van 16 en 18 en wijzelf werden zwaar aangegrepen door de verhalen van onze gidsen over het bloederige verleden van dit mooie land. Een bezoek aan The Killing Fields en het Tuol Sleng Genocide Museum (S21) maakten ons uiterst stil en nederig. E…

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

RONDREIZEN DOOR Cambodja

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top