Battambang

Pittoresk gelegen aan de oever van de Sangker-rivier, dit is een heerlijke stad met goed bewaard gebleven koloniale gebouwen. In Battambang is bijzondere aandacht voor muziek, dans, schilderkunst en… circus!

Battambang

Charmante en artistieke stad aan de Sangker rivier

Ochtendmist hangt boven de rivier, de eerste brommers rijden voorbij en in de verte klinkt muziek uit een luidspreker. Battambang ontwaakt. Op de ochtendmarkt schuiven mensen aan voor een ontbijt, de geur van hete olie en specerijen hangt tussen de kramen.

Frisgekleurde koloniale gebouwen, ruime straten met veel groen, pruttelende brommers en tuktuks bepalen het straatbeeld van de stad. Niets herinnert eraan dat Battambang roerige tijden heeft gekend, met als absolute dieptepunt de periode dat de Khmer Rouge de regio op gruwelijke wijze onder controle hield. De infameuze killing caves liggen net buiten de stad, bij de berg Phnom Sampeau. Vandaag de dag is Battambang echter een vredige en ontspannen provinciestad, waar het leven draait om handel in landbouwproducten en kunst – in de breedste zin des woords. Een bezoek aan het Phare Ponleu Selpak project brengt u naar de bron van de herleving van alle kunsten in Battambang. Vele kunstenaars volgden in de vrolijke en artistieke parade. Loop vooral eens binnen bij één van de galerieën van Rue 2.5, of bezoek het circus van Phare Ponleu Selpak.

Buiten de stad, op weg naar Phnom Sampeau en de tempel Wat Banan passeert u eindeloze rijstvelden, lotusvijvers, en plantages met mango, papaya, jackfruit en aardnoten. In omliggende dorpen leert u hoe verschillende lokale gerechten als prahoc en grolan worden bereid. Bent u geïnteresseerd geraakt in de Cambodiaanse keuken? In Battambang kunt u een kookworkshop volgen.

Terug in de stad, op de markt zijn de kaarsen ontstoken. De straten worden rustiger, winkels sluiten hun deuren, maar de markt slaapt nooit.

Rondreizen door Cambodja

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Battambang

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top