Rondreis Cambodja’s klassieke hoogtepunten

Een compacte, comfortabele rondreis in het hart van Cambodja.
Jim Davidson

Rondreis Cambodja’s klassieke hoogtepunten

Rondreis door het hart van Cambodja

Veel klassieke hoogtepunten van Cambodja liggen betrekkelijk dicht bij elkaar. Dat heeft een groot voordeel: tijdens deze reis verblijft u bijna overal meerdere nachten in hetzelfde hotel. Dat brengt rust in het reisprogramma, en zo heeft u meer tijd en energie om optimaal te genieten van dagtochten en excursies. U reist grotendeels per auto, maar de afstand tussen Siem Reap naar Battambang legt u af in een privé-boot.

U bezoekt de mooiste tempelcomplexen, en zult zien hoe divers deze zijn. Maar ook de aanlooproute en de omgeving zijn steeds weer anders. Angkor Wat ligt heel toegankelijk aan de rand van Siem Reap, en is ingesteld op grote aantallen bezoekers. Op andere dagen bent u omgeven door dichte jungle, of loopt u door een dorp waar koeien vrij rondlopen en kinderen spelen op de trappen van de tempel.

Een fietstocht langs dorpen, over smalle dijken tussen rijstvelden en langs de oevers van een rivier leidt tot onvoorspelbare ontmoetingen. Stap eens af om te zien hoe een visser zijn verse vangst aan wal brengt, pauzeer bij een lokale bar, of kijk mee over de schouder van een mandenvlechter.

Tips & tops Cambodja's klassieke hoogtepunten:

  • Bij Koh Trong, eiland in de Mekong rivier, gaat u per boot speuren naar de zeldzame Irrawaddy-dolfijn. U verkent het pittoreske eiland verder per fiets of met paard en wagen, en maakt kennis met het typische Cambodjaanse plattelandsleven. Auto’s zult u hier niet tegenkomen!
  • Apen houden u gezelschap terwijl u de eindeloze traptreden van de berg Phnom Santuk beklimt. De beloning: enorme Boeddhabeelden uitgehouwen in de rotswand bij de pagode op de top, en een fenomenaal uitzicht over de landschap.
  • De ruim 100 tempels van Sambor Prei Kuk liggen verspreid in de jungle. Een buitengewoon mooie omgeving om uren rond te dwalen.
  • Maarliefst vier nachten verblijft u in Siem Reap. Een comfortabel uitgangspunt om het magnifieke Angkor Wat en vele andere tempels in de omgeving te zien.
  • Beng Mealea is pas vrij recent toegankelijk gemaakt, en aangeharkte paden ontbreken geheel. Maak u op voor een avontuurlijke tocht naar de meest rauwe versie van een ‘jungle overgrown temple’
  • Geheel anders is de aanblik van de Banteay Srei tempel, de ‘Citadel der Vrouwen’. Laat uw ogen dwalen over de verfijnde bas-reliëfs in roze zandsteen.
  • U reist per privé-boot over het Tonlé Sap-meer en de Sangker-rivier van Siem Reap naar Battambang, en maakt kennis met de wondere wereld van drijvende dorpen en huizen op stelten. Leun achterover en geniet van de waanzinnig mooie panorama’s.
  • Aan de andere kant van het water heet Battambang u welkom. De sfeer is prettig en ontspannen. Onderbreek uw stadswandeling voor een latte, een fruit shake, of – als u durft – gefrituurde insecten met sojasaus.
  • Een dagexcursie in de omgeving van Battambang brengt u naar serene landschappen met eindeloze rijstvelden en palmyra palmbomen. Het is tevens de omgeving waar de grootste horror van Cambodja zich afspeelde. U kunt hier de beruchte killing caves van Phnom Sampeau bezoeken.
  • Tijdens de terugreis naar Phnom Penh maakt u meerdere uitstapjes, onder meer naar Koh Chen, ofwel ‘Silver Village’. Hier ziet u de zilversmeden aan het werk. Kunt u de verleiding weerstaan?

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst Phnom Penh – Rivier cruise bij zonsondergang
2 Pnomh Penh citytour per Cyclo – Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode – Tuol Sleng Genocide mueseum – Russische markt
3 Kampong Cham korte citytour – Wat Nokor – Koh Trong
4 Bezoek aan de dorpen Kampi en Sambo – excursie Koh Trong per fiets of paard en wagen – bezoek aan lokale projecten
5 Bezoek Phnom Santuk pagode – Kampong Thom – middag vrij te besteden, fietstocht optioneel
6 Bezoek Sambor Prei Kuk en omliggende dorpen voor CBP – Siem Reap
7 Bezoek Angkor Wat – bezoek Western Baray en zijdefarm – bezoek Ta Prohm tempel en Pre Rup tempel
8 Bezoek Angkor Thom en Bayon tempel – middagexcursie naar het meer van Tonlé Sap - boottocht
9 Wandeling naar Beng Mealea – bezoek Banteay Srei tempel en omliggende dorpen
10 Boottocht over het meer Tonlé Sap naar Battambang – middag vrij te besteden in Battambang
11 Bezoek Phnom Sampeau en killing caves – rit met de bamboetrein – bezoek Wat Banan en omliggende dorpen
12 Bezoek ateliers in Kampong Chhnang – beklimming van de berg Oudong – bezoek Koh Chen – naar Phnom Penh
13 Vertrek naar Europa

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Battambang

Pittoresk gelegen aan de oever van de Sangker-rivier, dit is een heerlijke stad met goed bewaard gebleven koloniale gebouwen. In Battambang is bijzondere aandacht voor muziek, dans, schilderkunst en… circus!

Kep

Een bungalow met uitzicht op zee, vlakbij de vriendelijke plaats Kep waar de mensen u met een lach tegemoet treden. Een heerlijke plek voor zorgeloze dagen met zon, zee en wuivende palmen.

Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja, ooit één van de mooiste hoofdsteden van Azië, nu het 'Parijs van het Oosten'.

Tempels

Angkor Wat, het is wellicht de eerste naam die opkomt als u denkt aan tempels in Cambodja. Er is echter eindeloos veel meer. Cambodja heeft tempels van mos, en tempels van goud.

Tonlé Sap

Extreem wisselende waterstanden bepalen het leven rond Tonlé Sap. Een uniek en vruchtbaar ecosysteem, dat van de bevolking creatieve aanpassingen vergt.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top