Tempels

Angkor Wat, het is wellicht de eerste naam die opkomt als u denkt aan tempels in Cambodja. Er is echter eindeloos veel meer. Cambodja heeft tempels van mos, en tempels van goud.

Tempels

Angkor Wat

Vanuit uw hotel in Siem Reap bent u snel bij de poort van Angkor Wat, het icoon van Cambodja. De kampioenstitel ‘grootste religieuze bouwwerk van de wereld’ krijgt betekenis wanneer u via het brede, stenen pad de imposante hoofdtempel nadert. Muren vertellen mythes en verhalen uit het verleden in bas-reliëf, een stenen prentenboek zonder einde.

Archeologisch Park Angkor

De hoofdtempel is onderdeel van een uitgestrekte gebied van ruim 400km2, met overblijfselen uit alle periodes van het Khmer rijk. In het achterland van Siem Reap zijn meer dan duizend tempels en tempelruïnes, in diverse stijlen en staten. Veel tempels zijn ingestort, overwoekerd door gigantische bomen en bedekt met een deken van mos. Het is heerlijk om hier rond te fietsen, een paar uur, een dag, of zelfs meerdere dagen met overnachtingen onderweg. De route naar de tempels leidt langs kleine paden en rijstvelden, door dorpen, en vooral veel jungle. Een goede indruk van de omvang van het archeologische park krijgt u vanuit een luchtballon of helikopter. De helikopter kan u desgewenst naar afgelegen tempels brengen!

Grote diversiteit

Elders in Cambodja zijn veel meer tempels en pagodes die evengoed aandacht verdienen, en waar het meestal veel rustiger is. Monumenten in vervallen of juist in glorieuze staat, met veelkleurige beelden en ornamenten die zijn bedekt met een laag bladgoud. Als er net een boeddhistische ceremonie gaande is, sta dan even stil en luister naar het geprevel en gezang van de monniken.

Maar laat een tempel niet het enige doel van uw tocht zijn. De verrassingen schuilen ook in de details terwijl u onderweg bent, in de geur van geroosterde mais, de smaak van vers suikerrietsap, en het geluid van paardenhoeven op een onverharde weg. 

Rondreizen door Cambodja

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Tempels 

Park Hyatt Siem Reap

Modern toevluchtsoord bij Angkor Wat

Templation Hotel

Gestroomlijnde architectuur in een oase van groen, net buiten de poorten van Angkor Wat

Heritage Suites Hotel

Frans-koloniale elegantie en modern Cambodjaans design in het hart van Siem Reap

INSPIRATIE VOOR Tempels

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top