Beleef Vietnam & Cambodja

Reis naar koele heuvelachtige berglandschappen, traditionele dorpen en oude handelssteden in Vietnam en sluit af in Cambodja bij Angkor Wat.

Beleef Vietnam & Cambodja

AUTHENTIEK VIETNAM EN CAMBODJA

De rondreis begint in het koelere bergachtige noorden van Vietnam, in valleien vol uitgestrekte rijstvelden en kleine dorpen waar u kennismaakt met bergvolkeren. U maakt adembenemende ritten door de bergen en komt in traditionele dorpjes. Bij Mai Chau wordt het landschap gekenmerkt door grillige karstformaties die oprijzen uit rijstvelden en waar u eindeloos kunt wandelen.
Ook tijdens een boottocht door het nog onontdekte Lan Ha Bay, een vertakking van de illustere Halong Bay, weerspiegelen typerende karstformaties in het heldere water. Een korte vlucht brengt u vervolgens in de oude handelsstad Hoi An. Een rijk verleden leidde tot een smeltkroes van stijlen waardoor de stad een openlucht museum lijkt.
Vanuit Hoi An vertrekt u naar Siem Reap, toegangspoort tot Angkor Wat, het icoon van Cambodja. Het immense complex van tempels telt een oppervlakte van ruim 400 km2. Meer dan duizend tempels in diverse stijlen zijn ingestort, overwoekerd door gigantische bomen of bedekt met een deken van mos. Het is heerlijk om hier rond te fietsen, een paar uur, een dag, of zelfs meerdere dagen. De route naar de tempels leidt langs kleine paden en rijstvelden, door dorpen, en vooral veel jungle. Neem de tijd om al dit moois tot u door te laten dringen. Vol enthousiasme keert u terug naar huis.

Tips & Tops Beleef Vietnam & Cambodja:

  • De mensen in Mai Chau zijn zeer gastvrij en behoren tot het Thai-volk
  • Vanuit Mai Chau bezoekt u het schitterende natuurreservaat Pu Luong met gebergte, bossen, rivieren en watervallen waar u eindeloos kunt wandelen
  • De provincie Ninh Binh is te vergelijken met Halong Bay, hier liggen gigantische karstbergen, maar dan omgeven door intens groene natuur in plaats van zee
  • Foodlovers zitten goed in Hanoi. Tijdens een begeleide wandeling over de markt ziet u vers fruit, een overdaad aan kruiden, verse bloemen, vlees, vis en kikkers. Proef verse loempia’s, kleine pannenkoekjes of ‘bun cha’, een gerecht met noodles en varkensvlees
  • Aan boord van de cruise door Lan Ha Bay is er tijd voor een interactieve kookles. De chefkok leert u graag de fijne kneepjes van het vak
  • Kanovaren door de een van de mooiste landschappen van Ha Long Bay in het vroege ochtendlicht met vrijwel geen andere mensen om u heen
  • Fijne handbeschilderde zijde, stijlvolle kleding, gouden en zilveren sieraden, keramiek; alles is ambachtelijk vervaardigd in het pittoreske Hoi An
  • Een goede indruk van de omvang van het archeologische park van Angkor krijgt u vanuit een luchtballon of helikopter. De helikopter kan u desgewenst naar afgelegen tempels brengen! Vraag ons naar de mogelijkheden
  • De tempel Banteay Srei is wellicht de best bewaarde tempel binnen het gehele Angkor complex. De verfijnde bas-reliëfs op deze ‘Citadel der vrouwen’ zijn in het vroege ochtendlicht nóg verwonderlijker
  • De boottocht over Tonlé Sap laat u kennismaken met het leven op het water, waar u steltdorpen als Kampong Khleang ziet die bij hoogwater haast lijken te drijven

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1-2 Aankomst Hanoi. Begeleide stadstour met o.a. een culinaire kennismaking op de lokale markt, bezoek aan Old Quarter en een korte treinrit.
3-4 Rit door de bergen en langs traditionele dorpjes naar Mai Chau, na aankomst maakt u een wandeling in de omgeving. Volgende dag maakt u een dagexcursie naar Pu Luong.
5 Rit naar Ninh Binh provincie en aansluitend fietstour rond het dorp Tho Ha. Geniet hier van de schitterende omgeving. Vervolgens een boottocht langs rijstvelden. Daarna bezoek u de grotten Galaxy Cave, Thien Thanh en But Hien met stalactieten.
6 Cruise over Lan Ha Bay, onderdeel van Halong Bay. U gaat van boord voor een fietstocht in Viet Hai Village op Cat Ba Island en maak kennis met het lokale leven. Terug aan boord volgt een interactieve kookles.
7 Tai Chi sessie aan boord en daarna gaat u kajakken of per bamboeboot de baai verkennen. Na ontscheping volgt de vlucht naar Danang/ Hoi An.
8-9 Uitgebreide kennismaking met Hoi An. U maakt een wandeling door het oude centrum. De volgende morgen bezoekt u Duy Hai Fishing Village en Duy Vinh village en maakt u kennis met de agricultuur.
10-14 Siem Reap. Uitgebreide kennismaking met het Angkor Wat complex en de omgeving van Siem Reap met rijstvelden, traditionele dorpen, Phnom Kulen, de tempel Banteay Srei, Kbal Spean en Tonlé Sap.
14 Een bezoek aan het huis van Cambodjaanse artiest Lim Muy Theam en bewonder zijn schilderijen en kunstwerken, voordat u naar de luchthaven gebracht wordt. Aansluitend volgt de retourvlucht naar huis.

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Tempels

Angkor Wat, het is wellicht de eerste naam die opkomt als u denkt aan tempels in Cambodja. Er is echter eindeloos veel meer. Cambodja heeft tempels van mos, en tempels van goud.

Tonlé Sap

Extreem wisselende waterstanden bepalen het leven rond Tonlé Sap. Een uniek en vruchtbaar ecosysteem, dat van de bevolking creatieve aanpassingen vergt.

De bergvolkeren van het noorden

Het uiterste noorden van Vietnam kent een zeer rijke culturele diversiteit. Tijdens een meerdaagse trekking met homestays ontmoet u verschillende bergvolkeren.

De oude handelsstad Hoi An

De historische stad Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Een rijk verleden leidde tot een smeltkroes van stijlen.

Ha Long Bay

Bizarre kalkstenen rotsformaties variëren van torenhoge pilaren tot paradijselijke eilanden in de smaragdkleurige Golf van Tonkin

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top