Ha Long Bay

Bizarre kalkstenen rotsformaties variëren van torenhoge pilaren tot paradijselijke eilanden in de smaragdkleurige Golf van Tonkin

Ha Long Bay

Ha Longbaai

In de Golf van Tonkin rijzen bizarre rotsformaties van kalksteen op uit het smaragdkleurige water, stuk voor stuk bekroond met tropisch bos. Het karstlandschap varieert van torenhoge pilaren tot paradijselijke eilanden, een buitengewoon mooie en onwerkelijke omgeving. Het is dan ook geen wonder dat UNESCO Ha Long Bay heeft aangewezen als werelderfgoed. In 2012 is het zelfs uitgeroepen tot een van de zeven natuurwonderen.

Slechts een klein deel van de bijna 2.000 eilanden is bewoond; de meeste ervan zijn niet of nauwelijks aangetast. Apen, leguanen en het rijke vogelleven hebben er vrij spel en de kleurrijke begroeiing krijgt alle ruimte. Tussen de eilanden bevinden zich drijvende dorpen, waar de lokale bevolking leeft van de in de ondiepe wateren levende vis en weekdieren.
 
De beste manier om de baai te verkennen is per jonkboot. Tijdens een twee of driedaagse cruise is er volop tijd voor langdurige ankerpauzes om te relaxen op hagelwitte zandstranden en al peddelend de vele verlaten eilandjes, verstopte grotten en kleine baaien te ontdekken en kunt u overnachten op een onbewoond eiland.

Rondreizen door Vietnam

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Ha Long Bay

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top