Madagascar

Lemuren en kameleons

Madagascar REIZEN

Lemuren en kameleons

Madagascar is qua natuur een van de rijkste landen ter wereld. Door de geïsoleerde ligging van het eiland vindt u er zeven van de acht soorten baobabs (bomen) op aarde, negentig procent van alle lemurs of maki’s (halfapen) en de helft van alle kameleons. Ook groeien er tienduizend plantensoorten waaronder duizend verschillende orchideeën. Driekwart van die flora groeit nergens anders. Al dat moois wordt beschermd in 31 natuurreservaten en 16 nationale parken. Belangrijk zijn de parken Bemaraha en Ankarana, bekend om de zwarte en miljoenen jaren oude kalksteenpieken of ‘tsingy’ die onder het werelderfgoed vallen. Langgerekte ‘rotskathedralen’ zijn ook te vinden in het Parc National d' Isalo met zijn indrukwekkende kloven. In het Parc National d’Andasibe-Mantadia wonen maar liefst zestig families van de meest markante lemur: de Indri-Indri. Op het ‘parfumeiland’ Nosy Be groeit de Ylang Ylang of bloem der bloemen. U leest het al, Madagascar herbergt een natuurlijke rijkdom die niet te evenaren is...

RONDREIZEN DOOR Madagascar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Madagascar

BELEEF Madagascar MET UNTAMED

Strandvakantie Madagascar

Langs de lange kust van Madagascar liggen prachtige zandstranden, met palmbomen en een helderblauwe oceaan

Lemuren

Madagascar staat bekend om de lemuren, met fascinerende namen als de Sifaka en de Indri-indri

Bijzondere flora

De natuur van Madagascar heeft zich kunnen ontwikkelen zonder invloeden van buitenaf, waardoor het eiland over bijzondere flora beschikt.

Kameleons

Het eiland Madagascar is rijk aan Kameleons, waarvan een groot aantal endemisch is

Walvissen spotten

Ieder jaar, van juli tot eind september, bevinden de walvissen zich voor de kust van Sainte Marie Island.

Tsingy

In Bemaraha N.P. en het Ankarana massief vindt u een bizar landschap van Tsingy

Riviercruise Tsiribihina

Het westen van Madagascar is 'wild at heart'. Eén van de meest ruige en avontuurlijke gebieden die u kunt bezoeken.

Familiereis Madagascar

Op avontuur met het hele gezin

Huwelijksreis Madagascar

Een unieke bestemming met idyllische stranden en romantische lodges

Top accommodaties in Madagascar

Miavana

14 sensationeel mooie villa's op het door witte zandstranden en uitgestrekte koraalriffen omzoomde Nosy Ankao

Satrana Lodge

Tijdens uw verblijf bij de Satrana Lodge wordt u omringd door de mooiste vergezichten op Isalo National Park

L’Heure Bleue

Eco vriendelijke en luxe lodge op Nosy Be

ONZE KLANTERVARINGEN 

Wim en Rosi v.d. Broek

Met een groep van 6 vrienden hebben we een onvergetelijk mooie reis door Madagaskar gemaakt. Met dank aan Untamed Travelling voor de goede samenstelling van de reis en de bijzonder goede chaufeur/gids Mamy randrianaivo fanomezantsoa. Ook de lokale gidsen waren uitstekend.Madagaskar is echt de moeite waard. Een heel vriendelijke bevolking en een prachtige flora en fauna.Zeer aan te bevelen. Een van de hoogtepunten is natuurlijk het ontdekken van de lemuren en de kameleons. Dit was trouwens onze …

Johan Kres

Dag Dorian, Teruggekomen uit het prachtige Madagascar wil ik even laten weten dat we een fantastische reis gemaakt hebben waar alles op rolletjes liep zonder ook maar 1 kritiekpunt. De route was prachtig en vooral ook de "village" wandelingen bij o.a. Antisirabe waren top. Wat een schitterend landschap welke me vaak ook aan Azië deed denken. De hotels waren prima met uitschieters naar boven zoals Relais de la Reine bij Isalo (wat een prachtige locatie/architectuur en met een hele goede keuken…

Mathijs Oomen & Ingrid van Zweden

Een aantal dagen zijn we nu thuis van een door jullie georganiseerde reis naar Madagascar, wat uiteindelijk een droomreis is geworden! Eigenlijk hebben we er geen woorden voor, hoe bijzonder en indrukwekkend onze reis was. Wat een ontzettend fijn eiland om over te reizen, de bevolking is zo integer, lief en behulpzaam en daarbij de adembenemende landschappen en natuur, die wel na elke bocht in de weg leken te veranderen. Madagascar is echt een compleet plaatje voor ons, WOW!! Van begin tot ei…

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

REISMOGELIJKHEDEN:

Natuurreizen

Expeditiecruises

RONDREIZEN DOOR Madagascar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top