Tsingy

In Bemaraha N.P. en het Ankarana massief vindt u een bizar landschap van Tsingy

Tsingy

Bemaraha N.P. en het Ankarana massief

Een bijzonder verschijnsel op Madagascar zijn de Tsingy,  een Malagassisch woord voor een formatie van geërodeerde kalksteen. Door erosie is kalksteenmassief veranderd in een plateau met scherpe punten. Deze Tsingy vindt u o.a. in het Bemahara N.P. en het Ankarana Massief. Naast zwarte tsingy in Bemaraha en Ankarana heb je in het noorden van Madagascar ook prachtige rode tsingy. De rode Tsingy bestaan niet uit kalksteen, maar uit geërodeerde zandsteenformaties met een indrukwekkend rode kleurenpalet.

Het landschap van het Ankarana Massief is dramatisch en schitterend tegelijkertijd. Het massief is een kalkstenenplateau met scherpe punten, de zogenaamde Tsingy's, die hoog boven het droge landschap uitsteken. Het plateau heeft vele grotten en ondergrondse rivieren te midden van droge, groene bossen. Het gebied biedt een thuis aan vele lemuren, vogels, slangen, kameleons en andere bijzondere soorten. Een waar ruig paradijs!

Tsingy de Bemaraha is een natuurreservaat in Madagascar dat sinds 1990 ingeschreven staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het landschap in het reservaat is zeer gevarieerd, van Tsingy tot aan tropisch regenwoud op de heuvels. 

Rondreizen door Madagascar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Tsingy

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top