Tsingy

In Bemaraha N.P. en het Ankarana massief vindt u een bizar landschap van Tsingy

Tsingy - Anmede(@Flickr.com)

Tsingy

In Bemaraha N.P. en het Ankarana massief vindt u een bizar landschap van Tsingy

Tsingy - Anmede(@Flickr.com)

Tsingy

Bemaraha N.P. en het Ankarana massief

Een bijzonder verschijnsel op Madagascar zijn de Tsingy,  een Malagassisch woord voor een formatie van geërodeerde kalksteen. Door erosie is kalksteenmassief veranderd in een plateau met scherpe punten. Deze Tsingy vindt u o.a. in het Bemahara N.P. en het Ankarana Massief. Naast zwarte tsingy in Bemaraha en Ankarana heb je in het noorden van Madagascar ook prachtige rode tsingy. De rode Tsingy bestaan niet uit kalksteen, maar uit geërodeerde zandsteenformaties met een indrukwekkend rode kleurenpalet.

Het landschap van het Ankarana Massief is dramatisch en schitterend tegelijkertijd. Het massief is een kalkstenenplateau met scherpe punten, de zogenaamde Tsingy's, die hoog boven het droge landschap uitsteken. Het plateau heeft vele grotten en ondergrondse rivieren te midden van droge, groene bossen. Het gebied biedt een thuis aan vele lemuren, vogels, slangen, kameleons en andere bijzondere soorten. Een waar ruig paradijs!

Tsingy de Bemaraha is een natuurreservaat in Madagascar dat sinds 1990 ingeschreven staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het landschap in het reservaat is zeer gevarieerd, van Tsingy tot aan tropisch regenwoud op de heuvels. 

Rondreizen Madagascar

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Tsingy