VERANTWOORD REIZEN

UNTAMED SUSTAINABILITY

Untamed Travelling streeft naar een duurzame toekomst; verantwoord reizen staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Daarom werken wij al sinds jaar en dag samen met partners die er alles aan doen om onze footprint te minimaliseren en te compenseren en die investeren in ontwikkeling en educatie ter plaatse. U geeft met uw reisbesteding een impuls aan de lokale economie en draagt bij aan de bewustwording van het belang van natuurbehoud en de bescherming van cultureel erfgoed. Zo kunnen wij nog lang van alle endemische flora, fauna, culturen en natuurverschijnselen op onze mooie planeet genieten.Where the world can’t find you…

HOE WIJ SAMEN BIJDRAGEN:

 • Op onze bestemmingen werken wij uitsluitend samen met agentschappen die verantwoord toerisme in hun programma hebben opgenomen; de lokale economie krijgt een impuls en onze partners creëren bewustwording voor de noodzaak van behoud en bescherming. Samen met de lokale bevolking zetten zij zich in voor initiatieven die gericht zijn op milieueducatie en het minimaliseren van milieueffecten. 
 • Wij selecteren accommodaties die o.a. scholing en werkgelegenheid aan de lokale bevolking bieden, gebruikmaken van zonne-energie en afvalwater behandelen voor het teruggaat in de rivier. 
 • Excursies zijn altijd zorgvuldig gekozen en met respect voor mens en dier. Zo zal contact met de lokale bevolking altijd met wederzijdse instemming plaatsvinden en worden wilde dieren zoveel mogelijk met rust gelaten en alleen in hun natuurlijke omgeving en van een afstand gespot.
 • Wij maken bij voorkeur gebruik van vliegmaatschappijen met een moderne vloot en goede zorg voor het milieu. Een goed voorbeeld hiervan is KLM, die – behalve het gebruik van duurzame bio-kerosine – reizigers de mogelijkheid biedt de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren via de CO2ZERO-service. Daarnaast draagt KLM bij aan de lokale ontwikkeling op haar bestemmingen wereldwijd, via haar liefdadigheidsinstelling die kinderen in heel de wereld scholing, een veilig thuis en medische zorg biedt.
 • Wij bundelen onze krachten onder leiding van MVO Nederland voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen wereldwijd en om bij te dragen aan een circulaire economie. Hiervoor tekenden wij de International Tourism Plastic Pledge. 

EIGEN INITIATIEVEN:

 • Wij geloven dat ook kleine aanpassingen voor een grote impact kunnen zorgen. Daarom kiezen wij ervoor om onze reisdocumenten digitaal te versturen. Travel light!
 • Ook brengen wij al enkele jaren geen nieuwe papieren gidsen meer uit. Hiermee voorkomen wij dat er onnodig bos gekapt wordt en vindt er geen CO2 uitstoot plaats omdat er geen verzending nodig is. Onze website is onze etalage waar u veel actuele inspiratie vindt.
 • Wij werken allen (papierloos) vanuit huis om zo de uitstoot van CO2 en stikstof te beperken en het milieu niet onnodig te belasten met het onderhouden, verwarmen en schoonhouden van een kantoorruimte.
 • Wij sloegen de handen ineen met African Bush Camps en zetten kunst in als garantie voor natuurbehoud met ‘Art in the Bush‘, een project waarbij twee kunstenaars een maand lang inspiratie konden opdoen in de Zimbabwaanse bush en zij lokaal bewustwording voor de noodzaak van behoud en bescherming creëerden. Een deel van de opbrengst van de geveilde werken kwam ten goede aan de African Bushcamps Foundation, die investeert in plattelandsgemeenschappen in kwetsbare natuurgebieden in BotswanaZambia en Zimbabwe door middel van onderwijs, ondersteuning, infrastructuur en behoud.
Verantwoord reizen, Rhinos without borders

WAT U ZELF KUNT DOEN:

 • Neutraliseer uw footprint en compenseer de CO2 uitstoot van uw reis via de uitvoerder.
 • Selecteer ter plaatse het meest milieuvriendelijke vervoersmiddel.
 • Verblijf bij zo klimaatneutraalmogelijke accommodaties die investeren in de ontwikkeling van de lokale gemeenschap en natuurbehoud.
 • Kies voor een lokale gids om uw activiteiten te begeleiden.
 • Laat beschermde flora en fauna met rust.
 • Vermijd wegwerpplastic op reis; breng een hervulbare waterfles mee en een eigen (boodschappen)tas en neem geen miniflesjes mee maar kies voor duurzame verpakkingen.
 • Ga zuinig om met water op uw bestemming en scheid uw afval, ook tijdens uw vakantie.
 • Ondersteun en promoot lokale initiatieven.
 • Deel geen pennen, snoep of geld uit aan kinderen; als bedelen meer oplevert dan school is de kans groot dat school wordt overgeslagen.
 • Wilt u iets bijdragen aan de lokale school? Informeer dan waar behoefte aan is, koop dat lokaal en geef de spullen aan de docent.
 • Koop geen verboden souvenirs maar (duurzame) aandenkens waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de lokale bevolking.
 • Bezoek horecagelegenheden die gebruik maken van biologisch geteelde seizoensgebonden streekproducten en eet geen bedreigde diersoorten.
 • Geef fooi! In Afrika bijvoorbeeld betekent uw tip van $1 een maaltijd voor een hele familie; ongemerkt ondersteunt u tot wel 12 personen!
 • Voorkom dierenleed; maak geen rit op een olifanten, steun geen dansende beren, aai geen tijgers, zwem niet met getrainde dolfijnen, bezoek geen knuffelfarms en laat u niet fotograferen met (gesedeerde) roofdieren.
 • Gaat u duiken of snorkelen, gebruik dan zonnebrandcrème zonder oxybenzone, raak koraal niet aan en breek het niet af.
 • Wilt u lokale mensen fotograferen; maak dan eerst een praatje en vraag toestemming.
 • Help mee aan de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden; wees alert en meld vermoedens van seksueel misbruik van kinderen op www.meldkindersekstoerisme.

REIS EN DRAAG BIJ

Verantwoord reizen overstijgt de traditionele perceptie van reizen. Door met Untamed te reizen ondersteunt u als reiziger ongemerkt vele projecten. De juiste balans tussen milieu-, sociale, economische aspecten is van groot belang en wordt steeds meer onderkend. Denk daarbij aan natuurbehoud, anti-stroop initiatieven maar ook aan maatschappelijke initiatieven als onderwijs en ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Reis duurzaam en draag bij! Where the world can’t find you…

 

LEES MEER VERHALEN OVER

VERANTWOORD REIZEN in ONS BLOG

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top