Comoren

Vergeten parels in de Indische Oceaan

Comoren

Vergeten parels in de Indische Oceaan

Comoren reizen

Vergeten parels in de Indische Oceaan

De Comoren-archipel ligt als verborgen parels in de Indische Oceaan. Vanuit de lucht ziet u de drie grootste eilanden van de Unie der Comoren opdoemen: Grande Comore, Mohéli en Anjouan. Daaromheen talrijke onbewoonde eilandjes. De kleur groen van plantages en wouden overheerst, de vele caldera's getuigen van de vulkanische oorsprong van de eilanden. U ontwaart zwarte lavarotsen, palmbomen en witte zandstranden langs de kust. Waar het land ophoudt, begint de wonderlijke onderwaterwereld. Het zeewater is zo helder, dat kleurschakeringen verraden waar lagunes en koraalriffen op u wachten. Nog even, dan begint uw ontdekkingsreis naar de authentieke en gastvrije Comoren, het vergeten paradijs waar maar weinig toeristen voet aan land zetten. De verborgen bestemming bij uitstek, Where the world can't find you...

Ongerepte wouden en koraalriffen

Op Grande Comore kunt u de actieve vulkaan Karthala (2.361m) beklimmen. Verken de uitgestrekte, ongerepte regenwouden van Mohéli, en speur naar lemuren en indrukwekkend grote Comorenvleerhonden. Ga na zonsondergang op zoek naar zeeschildpadden, die aan land komen om eieren in het zand te leggen. Houdt u van snorkelen en duiken, dan kunt u zich verheugen op kleurrijke koraalriffen, waar u manta-roggen, dolfijnen, haaien, en misschien zelfs zeekoeien kunt observeren. Van augustus tot oktober is de kans groot dat u hier bultrugwalvissen gaat zien.

Perzische sultans en piraten

Ongekend fascinerend is de cultuur van de Comoren, waar Melanenische, Arabische, Indische, Afrikaanse en Franse invloeden op unieke wijze zijn samengesmolten. De rijke historie vertelt over Bantu-volkeren die als eersten neerstreken, Perzische sultans en piraten, Oosterse volkeren die vanille en specerijen introduceerden. Ontdek de markante architectuur van Moroni en de oude citadel van Anjouan, ontmoet de buitengewoon vriendelijke bevolking, en laat u rondleiden over de markt, door dorpen en over plantages. Het is een feest voor de zintuigen: kleurrijke gewaden, bijzondere ceremonies en rituelen, de oproep tot het gebed van de moskee, de volle geuren van de ylang-ylang bloem, kaneel en kruidnagel... Alles komt tot rust als u vanaf uw idyllische strandverblijf uitkijkt over de lauwe zee.

Rondreizen Comoren

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Comoren

Beleef Comoren met Untamed

Oog in oog met bultrugwalvissen

Mohéli, de kraamkamer van walvissen

Meer informatie

Mohéli National Park

Intense beleving van de ongerepte natuur

Meer informatie

Karthala-vulkaan en kratermeren

Naar de rand van een actieve vulkaan

Meer informatie

Het authentieke Anjouan

Fascinerende smeltkroes van culturen en tradities

Meer informatie

Top accommodaties in Comoren

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen

Reismogelijkheden voor Comoren