Denemarken

Hygge; de Deense kunst van het leven

Denemarken

Hygge; de Deense kunst van het leven

Denemarken reizen

Schoonheid door eenvoud

Puur en eenvoudig zijn de kenmerkende elementen van de landschappen in Denemarken. Maar saai is het zeker niet, want het glooiende landschap biedt een enorme variatie. Uitgestrekte zandstranden met grote duinen zijn te vinden in Jutland. Spectaculaire krijtrotsen zijn te bewonderen op het eiland Møn en verschillende nationale parken verspreiden zich door het hele land. Ga vogels spotten in de rotswanden van Jammerbugten, zoek naar zeehonden langs de Waddenkust en geniet van de natuur tijdens een wandel- of fietstocht.

Ook cultureel is Denemarken interessant. Steden als Kopenhagen, Aarhus en Odense kennen een grote diversiteit aan musea, kunstgalerijen en restaurants van hoog niveau. Kasteel Kronborg is beroemd vanwege Shakespeare's Hamlet, de geschiedenis van de Vikingen laat zich vertellen in Jelling en de kathedraal van Roskilde is een van de belangrijkste gebouwen van het land. De Deense ontwerpfilosofie ten aanzien van mode, architectuur, kunst, meubels en eten staat bekend om zijn eenvoud in vorm en functie, maar niet gaat niet ten koste van schoonheid.

Reis door het veelzijdige Denemarken, geniet van ruimte en eindeloze vergezichten en dompel onder in de kunst van het leven; hygge. Kiest u liever voor een ruiger en desolater gebied? Groenland en de Faeröer Eilanden maken ook onderdeel uit van het Koninkrijk Denemarken. 'Where the world can't find you...'

Rondreizen Denemarken

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Denemarken

Beleef Denemarken met Untamed

Groenland

Onherbergzaam en spectaculair

Meer informatie

Top accommodaties in Denemarken

Untamed Travelling

Reisvoorstel voor aanvragen

Reismogelijkheden voor Denemarken