"Eigenlijk hebben we er geen woorden voor, hoe bijzonder en indrukwekkend onze reis was"

Mathijs Oomen & Ingrid van Zweden

Madagascar, een compleet plaatje

Mathijs Oomen & Ingrid van Zweden maakten een reis van drie weken door Madagascar waarbij zij vele hoogtepunten aandeden en hun vakantie afsloten met een strandverblijf.

Een aantal dagen zijn we nu thuis van een door jullie georganiseerde reis naar Madagascar, wat uiteindelijk een droomreis is geworden! Eigenlijk hebben we er geen woorden voor, hoe bijzonder en indrukwekkend onze reis was. Wat een ontzettend fijn eiland om over te reizen, de bevolking is zo integer, lief en behulpzaam en daarbij de adembenemende landschappen en natuur, die wel na elke bocht in de weg leken te veranderen. Madagascar is echt een compleet plaatje voor ons, WOW!!

Van begin tot eind was alles tot in de puntjes geregeld, en dat is heel wat als een perfectionist als ik dat zeg hoor. Wát een belevenis!! Onze chauffeur was top; hij wist de beste gidsen voor ons te regelen en daarom hebben we heel veel bijzondere dieren gespot en idyllische plekjes bezocht. Hij bracht ons naar de leukste en lekkere eetlocaties (tussen de lokalen)(de chauffeur wist zelfs dat ik voornamelijk alleen vis eet) en in samenspraak met ons liet hij onze wensen uitkomen. Hij heeft zelfs geregeld dat ik in Antisirabe het ziekenhuis kon bezoeken en dat ik kennis mocht maken met de röntgenspecialist aldaar. Omdat ik daar in NL zelf werkzaam in ben, was dit voor mij heel speciaal. Ik werd zo hartelijk ontvangen en heb er zelfs mee mogen helpen. Als ik die verhalen hier aan mijn collega's vertel, vinden ze het echt hilarisch!

Ontzettend leuk om dorpjes te bezoeken (op aanraden van onze chauffeur) en de lokale zeer creatieve mensen daar hun ambachten te zien uitvoeren. In Ifaty verbleven we in het hippe Princesse du Lagon, wat helemaal top was. Heerlijke maaltijden en live optredens van de Malagassy 'band'!

Aldaar hebben we de walvissen gespot, hoe gaaf was dat! Met een lokale visser, in de vroege morgen, op pad met zijn zelfgemaakte zeilboot en zien hoe hij de vissen vangt, zo prachtig om te zien hoe de mensen leven. En we zijn met de ober van Princesse du Lagon naar de lokale 'disco' geweest om daar tot in de kleine uurtjes te swingen met de andere dorpsbewoners, wat een gezelligheid en vrolijkheid. De dagen daarna werden we door velen herkend op het strand van Ifaty. Tevens was dit een plek om helemaal tot rust te komen en te genieten van de mooie zonsondergangen!

Al de door ons bezochte accommodaties voldeden aan onze verwachtingen: schoon, comfortabel en rustig gelegen, met als hoogtepunten Andasibe Forest Lodge, Coloeur Café met openhaard op de kamer, Satrana Lodge (waaraan alles klopte) en Princesse du Lagon.

Onze wens is om zeker nog een keer terug te gaan en dan de schoonheid te gaan ontdekken van het westen en noorden van Madagascar. Hopelijk gaat dat voor ons nog een keer uitkomen!

Nogmaals heel veel dank voor alles!

Groeten van Mathijs Oomen & Ingrid van Zweden