Vietnam de Luxe

Een luxe beleving van authentieke cultuur en ongerepte natuur

Vietnam de Luxe

Gevarieerde rondreis Vietnam

Een luxe beleving van authentieke cultuur en ongerepte natuur, dat is wat u van deze bijzondere rondreis mag verwachten. Na een eerste kennismaking met de typische stedelijke cultuur slingert de route naar het platteland waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Laat de rust over u heen komen te midden van schitterende karstformaties, grotten, valleien en ondoordringbaar bamboebos. Glijdend door de kanalen van de Mekong trekt de bedrijvigheid op het land aan u voorbij, een stiltemoment om de in de Cu Chi tunnels opgedane geschiedeniskennis te laten bezinken alvorens u over te geven aan een zonovergoten strandverblijf op het paradijselijke Phu QuocWhere the world can’t find you…

Tips & Tops van Vietnam de Luxe:

 • Om een bestemming écht goed te leren kennen verkent u ook de lokale keuken. Leer Vietnam kennen tijdens een foodtour door Hanoi!
 • Maak in de vallei van Mai Chau kennis met de traditionele leefwijze van de verschillende bergvolkeren
 • Zak op een bamboevlot de Cham rivier af; het decor van vruchtbare valleien, smaragdgroene bergen en spiegelende rijstvelden is schilderachtig mooi
 • Geniet van de rust op het water tijdens een cruise over de minder bekende Lan Ha Bay
 • Ninh Binh wordt vanwege de vele bergrotsen, valleien, grotten en meren ook wel het ‘Halong Bay on land’ genoemd
 • Maak in keizerlijk Hue per fietsriksja een rit langs stille tuinen en historische gebouwen voordat u bij het Tinh Tam meer arriveert, een heerlijke plek om te relaxen
 • De omgeving van Hoi An laat zich prima per fiets ontdekken; vissersdorpje Duy Hai is een aanrader
 • Glijd in een sampan door de kanalen van de Mekong Delta; op de drijvende markt van Cai Be komen honderden volgeladen boten samen. Een visueel spektakel!
 • De landelijke omgeving van Tay Ninh is bijzonder pittoresk. Aan het oog onttrokken zijn de Cu Chi-tunnels. U kunt hierin afdalen om een idee te krijgen van de omstandigheden waarin de Viet Cong-guerilla streed.
 • Ontdek de natuurlijke schatten van paradijselijk Phu Quoc; ga hiken in het nationale park, snorkelen rond de An Thoi eilanden, verken het eiland per scooter of relax op een van de vele parelwitte stranden
 • Spice uw laatste nacht in Saigon up met een begeleide culinaire ontdekkingstocht per Vespa
 • Tijdens de reis verblijft u steeds in zeer zorgvuldig geselecteerde luxehotels en lodges waar de cuisine van hoogstaand niveau is

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1-2 Aankomst in- en verkenning van Hanoi. Tijdens de stadstour bezoekt u de Temple of Literature, het Ho Chi Minh Mausoleum en de One Pillar Pagode voordat de foodtour aanvangt.
3-4 Schilderachtige rit naar de etnische minderheden in Mai Chau, waar u een begeleide fietstour maakt door de dorpjes waarbij u de paalwoningen van de witte Thai bevolking zult zien.
5-6 Na een bezoek aan de lokale markt begint een prachtige route naar Ninh Bihn, voor excursies in de schitterende landelijke omgeving die varieert van torenhoge karstformaties, grotten, valleien en spiegelende rijstvelden.
7 Rit naar Ha Long Bay en inscheping voor een cruise met overnachting op de rustige Lan Ha Bay.
8-9 ’s Middags vliegt u vanaf Hanoi naar de oude hoofdstad Hue voor een verkenning van de monumenten per fietsriksja voorafgaand aan het bezoek aan de Dong Ba markt.
10-11 Via de Han Van bergpas, vissersdorp Lang Co, het Non Nuoc strand en het Cham museum brengt een auto u naar Hoi An dat u zelf te voet kunt ontdekken voordat u het omliggende platteland te fiets afgaat.
12-13 Vanaf Danang vliegt u naar Ho Chi Minh City waar u eerst zelf de parels van de stad kunt opzoeken en vervolgens met een gids de wereldberoemde Cu Chi tunnels en de hoogtepunten van Saigon afgaat.
14-15 Transfer naar de Mekong Delta, naar het plaatsje Ben Tre waarvandaan u per sampan door kanalen met aan weerszijden muren van groen met kokospalmen, suikerriet en fruitbomen glijdt.
16-20 Vlucht naar paradijselijk Phu Quoc waar u op kilometerslange zandstranden alle indrukken van de afgelopen weken kunt laten bezinken.
21 Vlucht naar Saigon dat u optioneel per Vespatour kunt verkennen.
22 Internationale retourvlucht.

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

De Mekong Delta

De machtige Mekong-rivier waaiert uit tot een netwerk van rivieren en kanalen. In het grootste agrarische gebied van Vietnam ziet u eindeloze rijstvelden, plantages en drijvende markten.

De oude handelsstad Hoi An

De historische stad Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Een rijk verleden leidde tot een smeltkroes van stijlen.

De Mai Chau-Vallei

In een schilderachtig mooie omgeving ontmoet u de uiterst vriendelijke White Thai en Muong.

Ha Long Bay

Bizarre kalkstenen rotsformaties variëren van torenhoge pilaren tot paradijselijke eilanden in de smaragdkleurige Golf van Tonkin

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top