De oude handelsstad Hoi An

De historische stad Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Een rijk verleden leidde tot een smeltkroes van stijlen.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

De oude handelsstad Hoi An

Pittoresk Hoi An

Tijdens een wandeling door het oude deel van Hoi An zult u ogen tekort komen. De stad is pittoresk tot in detail, elke steen ademt historie. Aan de kades staan statige oude huizen met prachtig bewerkte houten gevelornamenten, u ziet veelkleurige wandmozaïeken ingelegd met Chinees porselein, Chinese tempels, en als u de Japanse brug wilt oversteken passeert u standbeelden van een hond en een aap. Hoi An lijkt een openluchtmuseum, waar ondertussen volop wordt geleefd. De zeer uiteenlopende stijlen vertellen een verhaal.   

De hoogtijdagen van Faifo

Hoi An heeft een lange bloeiperiode gekend. Van de 15e tot de 19e eeuw – de stad werd toen Faifo genoemd – legden de grote handelscompagnieën uit Europa, Japan, China en India hier regelmatig aan. De VOC heeft korte tijd een eigen handelspost gehad, maar het waren vooral de Japanners en Chinezen die hun signatuur in de stad achterlieten. Toen de handel zich verplaatste naar Danang, raakte Faifo in de vergetelheid. Terwijl elders ontwikkelingen doorgingen, stond de tijd hier stil. Het oude stratenplan, de grachten en bruggen, de rijk versierde houten gevels, zelfs de interieurs van de mooiste handelshuizen bleven uitzonderlijk intact.

‘A peaceful meeting place’

De deuren van Hoi An staan weer wijd open, voor een nieuw publiek. U bent welkom om een kijkje te nemen in bijzondere panden, en in de winkels liggen nieuwe handelswaren op u te wachten. Fijne handbeschilderde zijde, stijlvolle kleding, gouden en zilveren sieraden, keramiek, alles is ambachtelijk vervaardigd. In de restaurants vindt u gerechten met het aroma van diverse Aziatische landen, een direct gevolg van het multiculturele erfgoed. De stad bruist van leven. De betekenis van de naam Hoi An wordt eer aangedaan, want opnieuw is de stad ‘een vredige ontmoetingsplaats’.

 

Rondreizen door Vietnam

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR De oude handelsstad Hoi An

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top