De Mekong Delta

De machtige Mekong-rivier waaiert uit tot een netwerk van rivieren en kanalen. In het grootste agrarische gebied van Vietnam ziet u eindeloze rijstvelden, plantages en drijvende markten.

De Mekong Delta

De machtige Mekong-rivier waaiert uit tot een netwerk van rivieren en kanalen. In het grootste agrarische gebied van Vietnam ziet u eindeloze rijstvelden, plantages en drijvende markten.

De Mekong Delta

Het witte goud

Zover het oog reikt groeit er rijst. De immense vlakte van de Mekong-delta is een lappendeken van eindeloos veel tinten groen. Het zachte ritme van het landschap wordt verbroken door de felgekleurde kleding van Vietnamezen, die in de velden aan het werk zijn. Een fietser rijdt over een dijk en verdwijnt uit beeld. De zon staat hoog aan de hemel, het is warm.

Als de rijst rijpt, kleurt het landschap langzaam geel. Na de oogst wordt zichtbaar dat dit een waterlandschap is, als wolken weerpiegelen in het ondiepe water. Buffels lopen de grond los voor de volgende jonge aanplant, de cyclus begint opnieuw.

De negen draken

De Mekong-rivier heeft ruim 4.000 kilometer afgelegd en vijf landen gezien, voor hij Vietnam bereikt. In het gebied dat Cuu Long – de Negen Draken – wordt genoemd, splitst de rivier in negen rivierarmen, die links en rechts verder vertakken. De machtige rivier eindigt in een groot uitstroomgebied vol kleine riviertjes en kanalen, en de grote vlaktes van de Mekong-delta.

Boottocht

In een sampan glijdt u door de kanalen. Aan weerszijden muren van groen met kokospalmen, suikerriet en fruitbomen. De vrolijke stemmen van spelende kinderen kondigen het volgende dorp aan. Zij lopen een stukje met u mee tijdens uw wandeling door het dorp, en bespreken wat zij zagen terwijl u doorloopt, om verderop een plantage te bezoeken. Tientallen, soms honderden boten komen bij elkaar op de drijvende markten. Afgeladen vol met rijst, groente en fruit liggen de boten diep in het water, maar de producten zullen hier een koper vinden. Miljoenen Vietnamezen zijn afhankelijk van de voedselproductie van het Mekong-gebied. 

Verder naar de kust verandert het landschap. Het silhouet van tempels en pagodes tekent zich af in open vlaktes van rijstvelden en moerassen. In de mangrovebossen wordt het zonlicht gefilterd. Hier hoort u vooral vogels, en het regelmatige geluid van de peddel die door het water trekt.

Rondreizen Vietnam

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor De Mekong Delta