Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja, ooit één van de mooiste hoofdsteden van Azië, nu het ‘Parijs van het Oosten’.

Phnom Penh

Aziatisch en Westers, met een Frans accent

In het verleden gold Phnom Penh als één van de mooiste hoofdsteden van Azië, en werd wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. Turbulente tijden maakten een eind aan de bloei, maar inmiddels is de hoofdstad van Cambodja bezig aan een inhaalslag. Het stadsbeeld toont een mengeling van oud en nieuw, Aziatisch en Westers met een Frans accent.

Neem plaats in een cyclo voor een stadstour en reis even door de tijd: Phnom Penh laat zich lezen als een geschiedenisboek. Uw eerste stop is voor een bezoek aan Wat Phnom, een boeddhistische tempel uit de 14de eeuw, gevolgd door het schitterende Koninklijk Paleis uit de 19de eeuw. Rijd langs stijlvolle koloniale gebouwen en over brede boulevards, en pauzeer voor een baguette en café au lait. Nee, geen wodka op de Russische markt, maar wel vindt u hier prachtige Khmer zijde en katoen. En dan is er het Tuol Sleng Genocide Museum, een ronduit grimmige gedenkplaats die verhaalt over de donkerste episode van Cambodja’s recente geschiedenis. De stadstour gaat verder, en brengt u terug in het heden.

Goedlachse, vriendelijke Cambodjanen flaneren over de promenade bij de waterkant, waar de machtige Mekong en de Tonlé Sap-rivier samenkomen. Het is de trendy locatie voor ontmoetingen, joggers, dansers, een lokaal hapje en een drankje. De vele internationaal georiënteerde restaurants laten zien dat Phnom Penh de wereld heeft binnengelaten.

Rondreizen door Cambodja

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Phnom Penh

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top