Rondreis Cambodja

"Cambodja, je waant je in een andere wereld…"

- Yolaine Prévost -

Aan de andere kant van de wereld…

We zijn gestart in het Palace Gate Hotel, een absolute aanrader, in de hoofdstad Phnom Penh. Overdag werden we ondergedompeld in de recente geschiedenis van het land (de jaren ’70 zijn niet zo lang geleden). Onze kinderen van 16 en 18 en wijzelf werden zwaar aangegrepen door de verhalen van onze gidsen over het bloederige verleden van dit mooie land. Een bezoek aan The Killing Fields en het Tuol Sleng Genocide Museum (S21) maakten ons uiterst stil en nederig. En toch staan de mensen die we doorheen onze reis ontmoet hebben één voor één positief in het leven. Bewonderenswaardig…

Op onze laatste avond in Phnom Penh werden we opgehaald door onze persoonlijke Vespa chauffeurs en ontmoetten we onze gids Cheng bij een cocktail in een trendy bar. Ze bezorgden ons een onvergetelijke avond met een bezoek aan een night market, een stop aan de Wat Phnom tempel en aan het Monument van de Onafhankelijkheid en last but not least diverse stops aan hippe bars en street food tentjes waar we de échte Cambodjaanse keuken mochten proeven. De overheerlijke samba vis, de kampot peper en de rode mieren mochten niet ontbreken!

Dan van Phnom Penh naar Siem Reap: drie dagen de uitzonderlijkste tempels van het Angkor complex ontdekken, elk met zijn eigenheden… De verhalen van onze gids Cha Cha maakten de sfeerbeleving compleet. De fietstocht op de muren langs de Bayon Tempel blijft in ons geheugen gegrift. Weg van de massa, de vele gezichten van de stadspoorten ontdekken met zicht op de prachtige natuur en waterbuffels. Helemaal ons ding. Tussendoor ook een rit naar Kampong Kleang, een klein vissersdorp aan het Tonlé Sap meer en een boottocht op het meer om de ‘floating’ en de ‘flooded’ vissershuisjes van elkaar te leren onderscheiden.

Van hieruit nog vier dagen naar The Royal Sands op het eiland Koh Rong. De perfecte locatie om onze reis in alle rust af te sluiten: elke avond een prachtige zonsondergang in zee, duikinitiatie, snorkeling, nachtelijke zwempartij tussen het lichtgevende plankton…

Na onze eerste ervaring met Untamed Travelling in 2017 voor een safari naar Kenia hebben we geen moment getwijfeld of we deze reis opnieuw aan Untamed zouden toevertrouwen. We willen Tryntsje dan ook van harte bedanken voor het inlossen van onze verwachtingen met de perfecte organisatie van deze onvergetelijke reis.

Yolaine Prévost

Mevrouw Prévost reisde met haar gezin af naar Indochina voor een uitgebreide rondreis door Cambodja. Na een verkenning van veelzijdig Phnom Penh leidde de route naar Siem Reap waar zij hun tempelfietstocht eindigden bij zonsondergang over Angkor Wat. De familie maakte op het Tonlé Sap meer kennis met de gebruiken van de vissers van Kampong Kleang en sloot de reis af met een zonovergoten strandverblijf op paradijselijk Koh Rong. 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top