"Cambodja is top en Laos is een heel relaxed land met mooie natuur en prima hotels"

Dick en Carin

Cambodja, Laos
Klantervaring Dick en Carin,Laos en Cambodja,Laos monniken

In december 2023 maakten Dick en Carin een onvergetelijke tweeweekse rondreis door Laos en Cambodja. Ze beleefden een adembenemende zonsondergang tijdens een boottocht in Luang Prabang, bewonderden indrukwekkende kloosters en maakten kennis met etnische groepen in de Oudomxay Provincie. Ze bezochten tempels in Siem Rea en Banteay Srey, reden met de iconische bamboetrein in Battambang en eindigden in Cambodja's bruisende hoofdstad Phnom Penh. Een reis gevuld met ervaringen. Where the world can't find you.

Beste Tryntsje,

Onze reis naar Laos en Cambodja is ons uitstekend bevallen. Het programma zit goed in elkaar met veel verschillende activiteiten en ook voldoende mogelijkheden voor rust en ontspanning. De hotels waren uitstekend, waarbij vooral hotel Anjali in Siem Reap eruit sprong door een geweldig goed restaurant bij het hotel. Maar ook Villa Maly in Luang Prabang was uitstekend met als groot voordeel de gunstige ligging ten opzichte van het centrum.

De activiteiten waren vaak verrassend en goed georganiseerd. Het hoogtepunt was voor ons wel het meerdaagse bezoek aan de Angkortempels, maar er waren veel andere hoogtepunten: de boottocht in Luang Prabang, het bezoek aan de dorpen in de bergen van Noord-Laos en de schokkende bezoeken aan de Killing Fields en de Genocide-gevangenis.

De gidsen waren heel prettig en deskundig. Saeng in Laos was heel flexibel en liet veel ruimte aan ons om het programma zelf in te delen, Sophak in Cambodja was erg deskundig en regelde bijvoorbeeld ook op ons verzoek een extra bezoek aan andere tempels in Angkor. Het Engels van alle gidsen was goed te volgen; dat van Saeng was zelfs uitstekend.

Ten slotte: bij het zoeken vooraf naar een reisorganisatie bleek ons dat veel reisorganisaties Laos niet (meer) meenemen, soms met argument dat de kwaliteit daar niet gegarandeerd kan worden. Dat is nu voor ons onbegrijpelijk: Laos is een heel relaxed land met mooie natuur en een mooie stad (Luang Prabang) en de hotels waren prima. Ik raad u zeker aan om Laos in uw programma te houden, wellicht zelfs meer op de voorgrond te plaatsen.

Met vriendelijke groeten,

Dick en Carin

Ervaar net als Dick en Carin reizen met Untamed

Cambodia Temples

Tempels

Angkor Wat, het is wellicht de eerste naam die opkomt als u denkt aan tempels in Cambodja. Er is echter…
Cambodia Tonle Sap

Tonlé Sap

Extreem wisselende waterstanden bepalen het leven rond Tonlé Sap. Een uniek en vruchtbaar ecosysteem, dat van de bevolking creatieve aanpassingen…