Con Dao-archipel

Tropische wouden, ongerepte stranden en de mooiste koraalriffen van Vietnam

Con Dao-archipel

Tropische wouden, ongerepte stranden en de mooiste koraalriffen van Vietnam

Con Dao-archipel

Een tropisch Hof van Eden

Recht ten zuiden van Ho Chi Minh City, als verloren stipjes in de oceaan, ligt de Con Dao-archipel. Het is in meerdere opzichten een Hof van Eden. Prachtige stranden lijken werkelijk gemaakt om loom te genieten van fijn zand, zon en zee. Door de afgelegen ligging bleef de eilandengroep lang vergeten, hier vindt u nog verlaten stranden waar de stilte slechts wordt verbroken door de branding.

De flora en fauna – zowel aan land als in de zee – zijn uniek, maar ook fragiel. De tropische wouden en de koraalriffen staan niet zonder reden onder toezicht staan van Con Dao National Park. Zij vormen het leefgebied van zeldzame diersoorten, zoals de zwarte eekhoorn, krab-etende makaken, en de dugong. Van juni tot begin september keren zeeschildpadden terug naar het strand waar zij ter wereld kwamen, om hun eieren te leggen. Met een beetje geluk bent u toeschouwer van het trage proces, als de vrouwtjes een spoor trekken in het zand, op weg naar de ideale plek om een nest te graven.

Gevangeniseiland

Het is nauwelijks voorstelbaar, maar gedurende decennia was Con Son – het grootste van de zestien eilanden – echter de hel op aarde. Politieke dissidenten werden hier gevangen gezet gedurende de Frans-koloniale periode, en in later jaren werden Viet Cong-strijders naar Con Dao gedeporteerd. De behandeling die hun te wachten stond was berucht. Een groter contrast met de ongekend mooie omgeving is haast niet denkbaar. Tegenwoordig is de gerestaureerde gevangenis opengesteld voor bezoekers.

De mooiste koraalriffen van Vietnam

Uw verblijf op Con Dao zal zich vooral afspelen op de ongerepte stranden, in vredige baaien die uitkijken over de blauwe, lauwe zee. Het achterland bestaat uit heuvels, begroeid met tropische wouden, waar dag en nacht de kreten van allerlei dieren klinken. Hoe stil is dan het leven onder water! Indien u in het bezit bent van een duikbrevet, of als u ambities heeft om eens een proefduik te maken, dan kunt u zich verheugen op de mooiste koraalriffen van Vietnam. Maar zelfs met snorkel en duikbril is de onderwaterwereld bereikbaar. Dobberend in het kristalheldere water ziet u kleurige vissen, zeeanemonen, zeesterren, en kreeften die schichtig in een rotsspleet verdwijnen.
 

Rondreizen Vietnam

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!