Rondreis verrassend veelzijdig Maleisië

Borneo met zijn dichte jungle, mangrovebossen en rivierlandschappen en de smeltkroes van culturen in de historische en koloniale steden zullen diepe indruk maken tijdens deze veelzijdige reis door Maleisië, het hart van Azië.

Rondreis verrassend veelzijdig Maleisië

RONDREIS MALEISIË

De reis begint in Malakka, een smeltkroes van verschillende culturen wat zich niet alleen uit in de architectuur, maar ook in de diversiteit in wijken. Wandel rond in Chinatown met zijn smalle straatjes vol oude koopmanshuizen, rode lampionnen en sfeervolle terrassen of schuif aan bij de lokale bevolking in de restaurants van Little India en laat uw curry serveren op een bananenblad.

Ongerept Borneo

Borneo is het volgende – niet te missen - hoogtepunt van uw reis door Maleisië. Het eiland is een walhalla voor natuurliefhebbers, zowel onder als boven water. Langs de Kinabatangan rivier zijn enkele kleine dorpen het vertrekpunt voor riviercruises. Stap in een bootje en laat u door een gids in alle stilte door het rivierlandschap leiden, de toegangspoort tot de ondoordringbare jungle. Of beklim de Mount Kinabalu, de hoogste berg van Maleisië.

De reis eindigt in Penang, bijzonder is vooral de hoofdstad Georgetown om de bijzondere street art in het oude centrum. Pak het treintje 821 meter omhoog naar Penang Hill, voor een koele ontsnapping en een spectaculair uitzicht over het hele eiland.

Tips & Tops rondreis verrassend veelzijdig Maleisië:

  • Jonker Street is met zijn tientallen restaurantjes - en elke avond een gezellige markt - één van de meest populaire straten van Malakka
  • Naast ontelbare boomsoorten kent Borneo duizenden orchideeën en andere fascinerende planten zoals de Rafflesia, één van de grootste wonderen van de plantenwereld
  • Maak in Borneo een jungletocht op zoek naar de neusaap, pygmee olifant, Sumatraanse neushoorn, nevelluipaard en ’s lands trots: de orang-oetan
  • Tijdens een canopy walk in de jungle van Borneo buiten de reservaten – tot 28m hoogte – kunt u talrijke vogelsoorten zien en horen. Met een beetje geluk ziet u ook hier orang-oetans
  • Ontmoet traditionele bevolkingsgroepen, zoals de Murut. Gastvrij en trots laten ze u hun longhouses zien
  • De beste street food van Georgetown, de hoofdstad van Penang, vindt u bij Lorong Baru. Probeer de Hokkien Mee, Assam Laksa en Char Kway Teow…

 

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst Kuala Lumpur. Transfer naar uw hotel in Malakka (ca. 2 uur)
2 Malakka. Dag ter vrije besteding om Malacca te verkennen
3 Transfer naar de luchthaven - binnenlandse vlucht naar Sandakan
4-5 Verkenning van de jungle! U maakt boottochten over de Kinabatangan Rivier, avondwandelingen door het woud en een avondsafari op de rivier.
6 Transfer van Sepilok naar Kinabalu National Park met een tussenstop bij Poring Hot Spring. Bezoek hier de Kipungit waterval of maak een canopy walk en zie het woud van bovenaf.
7 Dagexcursie Mount Kinabalu met de hoogste top op 4095 m. Maak diverse wandelingen door het oerwoud en geniet van de uitbundige vegetatie en schitterende panorama's.
8 Vlucht Kota Kinabalu - Penang
9 Penang. Verken Georgetown, de hoofdstad van Penang met haar bijzondere street art.
10 Vertrek Penang. Retourvlucht.

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Kinabalu National Park

De hoogste berg van Zuidoost-Azië en de grootste biodiversiteit van Borneo vindt u in dit fascinerende natuurgebied.

Malakka

Een koloniale smeltkroes, synoniem voor cultuur, street art en heerlijk Aziatisch eten

Penang

Street food mekka van Azië en geliefd om de bijzondere street art in het oude centrum van Georgetown

Borneo

Begeef u op een avontuurlijke ontdekkingstocht over rivieren en in de bergen, door dichte jungle en mangrovebossen, en laat u in vervoering brengen door de uitbundige, uitzonderlijk diverse flora en fauna.

Kinabatangan rivier

De 560 km lange Kinabatangan rivier kronkelt zich een weg door de weelderige jungle van Sabah; het perfecte uitgangspunt om wilde dieren te zien. 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top