Kinabalu National Park

De hoogste berg van Zuidoost-Azië en de grootste biodiversiteit van Borneo vindt u in dit fascinerende natuurgebied.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Kinabalu National Park

Ontzagwekkende granieten pieken en dicht regenwoud

Van grote afstand is de onregelmatige bergkam van de Kinabalu bergketen herkenbaar. Ontzagwekkende granieten pieken wijzen naar de hemel, in de loop van de ochtend raken zij in nevelen gehuld. De zware hitte van de kust ligt ver achter u als u bij de ingang van Kinabalu National Park (1.585m) arriveert. U bent hier omringd door dicht regenwoud, waar gibbons, schubdieren, vliegende eekhoorns en rode langoeren leven. Ook de zeldame nevelpanter komt hier voor. Een uitgebreid netwerk van wandelroutes biedt volop mogelijkheden om te genieten van de uitzonderlijke rijke biodiversiteit. Nergens anders in Borneo treft u zóveel dier- en plantensoorten bij elkaar!

Mount Kinabalu

U hoeft geen technische klimervaring te hebben om de berg Kinabalu te bedwingen, maar een uitstekende fysieke conditie en stamina zijn wel vereist. Op de eerste dag van de klim doorkruist u diverse vegetatiezones met boomvarens, vele soorten palmen en orchideeën, vleesetende bekerplanten en rhodondendrons. In het holst van de nacht begint de tweede etappe naar Low’s Peak (4.095m). De kraag van uw warme jas omhoog, de zaklamp gericht op het pad. Geleidelijk aan wordt de subalpine vegetatie dunner, lager, en verdwijnt nagenoeg geheel. De lucht is koud en ijl. Via granieten plateaus en hellingen bereikt u de top, nét voor de zon opkomt. Dan wordt het landschap aangeraakt door de eerste, warme zonnestralen. Het panorama is magisch…

Rondreizen door Maleisië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top