Rondreis Natuurlijk Sabah

De ongerepte regenwouden, rivierlandschappen en tropische eilanden van Sabah zijn overdonderend mooi en divers. Diep in het woud wonen traditionele volkeren in longhouses.

Rondreis Natuurlijk Sabah

Reis langs tropisch regenwoud, grotten en strand

Tijdens de vlucht naar Sandakan ziet u dat het grootste deel van Sabah bedekt is met tropisch regenwoud. Misschien ontwaart u de hoogste berg van Zuidoost-Azië, Mt Kinabalu. Rivieren meanderen op zoek naar de blauwe zee, waar tropische eilanden opdoemen in de verte. De meest oostelijke staat van Maleisië is een uitgestrekt walhalla voor natuurliefhebbers!

Een boottocht over de Kinabatangan-rivier is een zalig ontspannen manier om te speuren naar de talrijke diersoorten, waaronder honderden vogelsoorten. Op zoek naar orang-oetans, neusapen en andere primaten loopt u in de schaduw van de dichte jungle. De geur van vochtige grond hangt tussen de onderste lagen van de vegetatie. Tijdens de canopy walk ziet u het woud vanuit het perspectief van de meeste woudbewoners, die zelden of nooit op de grond komen. De kakafonie van klanken uit het woud kent geen pauze.

Tot diep in het regenwoud wonen traditionele bevolkingsgroepen, zoals de Murut. De tijd dat de Murut koppensnellers waren ligt in een ver verleden, de huidige generatie ontvangt u gastvrij in hun dorp en in het longhouse.

De reis eindigt loom op een zilverwit strand. Het ruisen van de golven klinkt merkwaardig kalm, uw ogen moeten wennen aan de open ruimte. Onder de zeespiegel wachten schitterende koraalriffen.

Tips & Tops Rondreis Natuurlijk Sabah:

  • Ontmoet de lokale bevolking op Tanjung Aru-eiland, en spot proboscis-apen, otters en ijsvogels tijdens een boottocht. Na de zonsondergang vertraagt de boot, zodat u kunt genieten van het magische schouwspel van duizenden vuurvliegjes…
  • In het Sepilok Orangoetang-reservaat ziet u de grote mensapen in een verantwoorde, veilige omgeving. Even verderop ligt een Conservation Centre voor de Maleise beer. Dit wordt een leerzame dag, maar het is vooral buitengewoon genieten!
  • Tijdens de canopy walk in de jungle buiten de reservaten – tot 28m hoogte – kunt u talrijke vogelsoorten zien en horen. Met een beetje geluk ziet u ook hier orang-oetans.
  • Per boot verkent u verschillende ecosystemen van Kinanbatangan. Dit is een paradijs voor vogelliefhebbers, en het is tevens het leefgebied van de Borneose dwergolifant en verschillende primatensoorten. De vegetatie is uitbundig, de geluiden van het woud zijn intens.
  • Vogelnestjessoep, het bestaat echt! In de Gomantong-grotten ziet u hoe zwaluwnesten aan de rotswand kleven. Het zijn tere constructies, gemaakt van speeksel.
  • Diep in het hart van Sabah ligt de Danum-vallei, met oeroude regenwouden. Vanaf de grond zijn boomtoppen onzichtbaar, maar als u het aandurft: er is een lange canopy walk tot 26m hoogte.
  • Was het een onrustige nacht in het regenwoud? In de ochtend schreeuwt de jungle ‘goedemorgen!’. De schrille zang van de gibbons klinkt boven alles uit.
  • Een avontuurlijke rit van Kota Kinabalu leidt naar de jungle van de Crocker Range. Hier maakt u kennis met de Murut, hun cultuur en en het leven in een longhouse. Uw avontuur in de regenwouden van Sabah eindigt met traditionele zang en dans, en een overnachting op een spectaculair mooie plek in het woud.
  • Per speedboot vaart u naar Gaya-eiland, naar een prachtig resort aan het strand. En dan is er tijd voor de zee en zalig nietsdoen.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst Sandakan - optioneel: boottocht naar Tanjung Aru-eiland
2 Marktbezoek in Sandakan – bezoek Sepilok Orang-oetang-reservaat en Borneo’s Sun Bear Conservation Centre – canopy walk
3 Bezoek Sandakan Memorial Park of Labuk Bay Proboscis Sanctuary – bezoek Puu Jih Shih Buddhist-tempel – transfer per boot naar Sukau
4 Kinabatangan cruise naar het Kelenanap Oxbow-meer
5 Bezoek Gomantong-grotten – canopy walk en avondtour in het woud van de Danum-vallei
6 Ochtendwandeling in Danum Vallei – middag vrij te besteden (optionele excursies) – avondwandeling in het woud
7 Ochtendwandeling op zoek naar vogels – transfer naar Lahad Datu – vlucht naar Kota Kinabalu
8 Tocht naar Pungiton eco-camp – excursie naar Tinahas grottenstelsel
9 Jungletocht naar Batu Punggul – boottocht naar Romol Eco House – culturele avond met de Murut
10 Trekking naar de Kabulongou-watervallen – transfer naar Kota Kinabalu
11 Boottransfer naar Gaya-eiland, één van de eilanden van het Tunku Abdul Rahman Marine Park - middag vrij te besteden
12-13 Strandverblijf – vrij te besteden
14 Transfer naar Kota Kinabalu – retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Tunku Abdul Rahman Marine Park

Voor de kust van Kota Kinabalu ligt dit tropische paradijs met prachtige regenwouden en witte zandstranden. Het mariene park is bovendien een absolute toplocatie voor duikers.

Kabili-Sepilok Forest Reserve

Er zijn goede redenen om een paar dagen door te brengen in het Kabili-Sepilok Forst Reserve. Om te beginnen heeft u hier de beste kansen om een orangoetan te zien.

Danum Valley Conservation Area

Het regenwoud van de Danum Valley Conservation Area behoort tot de best bewaarde wouden van Maleisië, het is één van de meest complexe ecosystemen ter wereld. Een afgelegen, unieke bestemming voor natuurliefhebbers.

Kinabalu National Park

De hoogste berg van Zuidoost-Azië en de grootste biodiversiteit van Borneo vindt u in dit fascinerende natuurgebied.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top