Kabili-Sepilok Forest Reserve

Er zijn goede redenen om een paar dagen door te brengen in het Kabili-Sepilok Forst Reserve. Om te beginnen heeft u hier de beste kansen om een orangoetan te zien.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Kabili-Sepilok Forest Reserve

Reserve vol oerangoetans

Dat het natuurreservaat vanuit Sandakan eenvoudig bereikbaar is, is een bonus. Maak eerst een uitgebreide stop bij bijzondere projecten nabij de ingang. Het is de perfecte voorbereiding op uw jungletocht!

Orangoetans en Maleise beren

In een afgebakend stuk regenwoud bevindt zich het Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre, een opvangcentrum voor jonge, verweesde orangoetans. De grotere dieren leven in vrijheid, maar vanaf een uitkijkplatform kunt u zien hoe de zij dagelijks bijgevoerd worden. Het is spannend óf en zoja, hoeveel orang-oetans op het extra maaltje afkomen. Het zijn intense momenten als de eerste dieren – vrijwillig en zonder angst – naderbij komen, en zich onbekommerd laten observeren.

In het Bornean Sun Bear Conservation Centre worden ongeveer 40 Maleise beren opgevangen. Ook hier is de ultieme doelstelling om de dieren hun volledige vrijheid terug te geven, in een woud waar hun overlevingskansen het grootst zijn. Tot slot kunt u nog een bezoek brengen aan het Sandakan Rainforest Discovery Centre. Leer alles wat u nog niet wist over het regenwoud, en bekijk het woud vanuit een ander perspectief vanaf de loopbruggen van de canopy walk.

Kabili-Sepilok Forest Reserve

Dan is het tijd voor de échte ervaring. Prachtige routes doorkruisen verschillende types regenwoud in het Forest Reserve. De kans om hier orang-oetans te zien is groter dan in veel andere wouden op Borneo. Een zeer afwisselende trek eindigt in een mangrovebos. Vanaf de verhoogde boardwalk kunt u hier speuren naar neusapen. Gaat u de volgende dag te voet terug naar het startpunt? Of stapt u in de boot? In een uur bent u weer in Sandakan.

Rondreizen door Maleisië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Kabili-Sepilok Forest Reserve

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top